(Last Updated On: May 17, 2018)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele primului ministru, Viorica Dăncilă. Dacă procurorii încep urmărirea penală atunci președintele o va suspenda din functie pe Viorica Dancila. Premierul României nu are imunitate parlamentara pentru a fi protejata prin vot de Liviu Dragnea și PSD.

Aceasta este acuzată de „înaltă trădare”, potrivit unor surse adevarul.ro

Gata cu Viorica? Surse: Ludovic Orban i-a făcut plângere penala pentru înalta trădare 1

Liderul PNL a refuzat să comenteze, dar nu a infirmat informaţia.

Plângerea pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General. Potrivit unor surse „Adevărul“ motivele plângerii penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.
„Nu vă pot da un răspuns acum. Sunt în Iaşi“, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut Ludovic Orban

Întrebat de „Adevărul“, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat. „Nu am cunoştinţă de un astfel de demers, dar cu siguranţă cred că motive ar fi pentru a face o astfel de acţiune. Motive ar fi de la dezinformarea preşedintelui, divulgarea de informaţii publice care nu trebuiau divulgate, uzurparea de calităţi oficiale. Sigur, se poate ajunge până la trădare, dacă ne uităm la modul cum înţeleg să facă politica externă, fără consultarea obligatorie şi legală a actorilor prevăzuţi de Constituţie“.