(Last Updated On: May 25, 2018)

Inconștiența unui șofer a distrus viețile a 9 români pe o șosea din Ungaria. Acesta era preocupat să transmită LIVE pe Facebook în loc să fie atent la drum.

Șoferul nu avea licenţă să transporte persoane, iar talonul microbuzului pe care îl conducea fusese reţinut de aproape două luni de poliţişti. Alături de el, au pierit alţi opt oameni, care munceau în străinătate, pentru a-şi construi un viitor mai bun. Accidentul a lăsat 16 copii orfani, pe care autorităţile promit că îi vor ajuta, potrivit Digi 24.

 

Clipele de dinaintea morții celor nouă oameni au fost transmise în direct pe Facebook chiar de şoferul microbuzului.

Pasagerii veneau acasă din Slovenia, unde munceau pe plantaţiile de hamei. Voiau să strângă bani pentru a le asigura copiilor o viaţă mai bună. Toţi erau din aceeaşi comună din Mureş, îndoliată acum de teribilul accident.

O femeie și-a pierdut ambii fii și nora. Acum, câte zile va mai avea, va trebui să aibă grijă de cei doi nepoţi – unul de 3, altul de 7 ani.

„Doi băieți am avut. Și nora. Și uite acuma o murit și o rămas săracii copii. Tot plâng copiii. M-o lăsat să stau eu cu ei că o plecat și o zis: mamă, tu stai acasa, ești deja bătrână, mergem noi, tineri, la Slovenia, să mai câștigăm ceva bani, să ne mai gătăm casa (…)

(Foto) ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs groaznicul accident din Ungaria, în care 9 români au murit 1 (Foto) ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs groaznicul accident din Ungaria, în care 9 români au murit 2

(Foto) ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs groaznicul accident din Ungaria, în care 9 români au murit 3

De vreo cinci-șase ani o început, săracii, să o facă și uite, nu o avut noroc să o gate”, spune Angelica Dumitru, mama a două victime.