(Last Updated On: May 24, 2018)

Florin Bădiță, fondatorul grupului Corupţia ucide, a câștigat premiul “Personalitatea europeana a anului” – Euronews.

El a fost nominalizat alături de actriţa britanică Emma Watson (27 de ani), antreprenorul francez Xavier Niel (50 de ani), omul de afaceri miliardar Mohed Altrad (70 de ani), francez de origine siriană, modelul britanic Edie Campbell (27 de ani), astronomul belgian Michaël Gillon (44 de ani), avocata Marcia Willis Stewart, activistul maghiar András Fekete-Gyor (27 de ani) şi politiciana poloneză Barbara Nowacka (42 de ani).

FELICITĂRI! Românul Florin Badita a câștigat premiul "Personalitatea europeana a anului"- Euronews 1

Pe Faceboo, Corupția Ucide a scris: „Premiul este o validare a eforturilor pe care cu toții le facem în ultimii ani. Acest premiu este al tuturor celor care fac ceva și pentru cei din jurul lor, al tuturor celor care sunt implicați în activități civice ( ONG-uri, grupuri civice sau voluntari ) și a membrilor comunității “Corupția ucide . Suntem mândri de voi!

Cei de la Euronews English au acordat premiul celui care si-a folosit forta de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputația pentru a aduce o transformare pozitiva fie in munca umanitara, activism, strangere de fonduri, dezvoltare a comunitatii sau altele. Ei si-au pus inima si sufletul intr-un proiect nu pentru castig personal, ci pentru o cauza demna. Multi dintre noi ne regăsim în aceasta descriere.

Felicitări tuturor celor care pun umărul pentru a aduce o schimbare benefică României. Doar dacă vom colabora între noi și ne vom ajuta unul pe celălalt vom reuși să combatem corupția.”