(Last Updated On: May 23, 2018)

Europarlamentarul Gabriela Zoană este cea care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă la Bruxelles. Ea atrage atenția parlamentarilor europeni și poliției italiene cu privire la abuzurile care se comit zilnic asupra româncelor aflate la muncă în fermele agricole din Italia.

Într-un comunicat, în calitate de membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen din cadrul Parlamentului European, Gabriela Zoană a ținut să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește situația româncelor aflate la muncă în fermele și serele italiene.

Ea este europarlamentarul care i-a luat locul Vioricăi Dăncilă la Bruxelles. Va deveni și ea premierul României? 1

Aceasta a atras atenția colegilor din cadrul Parlamentului European în legătură cu abuzurile la care aceste femei sunt supuse zilnic, în legătură cu lipsa condițiilor adecvate de muncă, neprimirea salariului la timp, lipsa mijloacelor de transport de la ferme către comunitățile locale învecinate, informează gazetaromaneasca.com

Europarlamentarul Gabriela Zonă a avut un discurs tranșant și fară menajamente, profitând de prezența reprezentanților poliției siciliene în timpul discursului ei:

”Femeile românce lucrează în condiții improprii în Italia, în special în Sicilia. Există date conform carora angajatorii italieni comit abuzuri și le supun unor tratamente care intră sub incidența legilor penale italiene și internaționale. Avem de-a face cu condiții inadecvate de muncă, cu condiții groaznice de locuit, cu neplata salariilor la timp, cu abuzuri fizice, psihice și sexuale.

Femeilor le este teamă să depună plângere, dar aceste aspecte pe care le semnalez acum sunt extrem de ușor de constatat la o simplă verificare a autorităților în serele și fermele din Sicilia și din întreaga Italie.

Sper că semnalul meu de alarmă va avea un ecou suficient de puternic iar autoritățile italiene vor lua măsurile legale ce se impun”.