(Last Updated On: May 15, 2018)

Afacerile Dacia continuă să crească. Compania a depășit anul trecut, pentru prima dată, pragul de 5 miliarde de euro ca cifăr de afaceri.

Profitul constructorului autohton, înainte de impozitare, a crescut cu 9% – până la 120 de milioane de euro. Rezultatele bune au fost influenţate de exporturile de autovehicule şi componente auto, informează digi24.ro

Dacia a depășit 5 miliarde de euro la cifra de afaceri! Lucian Mindruta: „Rusii au cumparat combinatul de oteluri speciale de la Targoviste si l-au inchis. Indienii au cumparat Sidex Galati si mai merge cu...” 1

Vânzările în afara ţării reprezintă peste 92% din totalul vânzărilor mărcii româneşti, iar principala piaţă este Franţa.

După cifra de afaceri înregistrată anul trecut, Dacia este cea mai mare companie privată din România, dar acest lucru e posibil pentru că Petrom operează în ţara noastră prin 2 companii. Dacă încasările celor 2 entităţi ar fi adunate, constructorul auto ar pierde prima poziţie.

Pe Facebook, Lucian Mindruta a scris: „Rusii au cumparat combinatul de oteluri speciale de la Targoviste si l-au inchis. Indienii au cumparat Sidex Galati si mai merge cu nici jumatate din capacitate.

Coreenii au cumparat santierul Mangalia si l-au lasat pe butuci si cu datorii.

……….completati voi aici cu ce exemple mai stiti……………

Ei bine, francezii au cumparat fabrica de la Pitesti, facuta tot cu tehnologia lor acum 50 de ani si azi e cea mai mare din Romania.

Bre, da’ astia nu se pricep deloc sa strice?”