C.T.Popescu o „spulberă” pe Halep: ‘Lela Simona se plimba pe teren în dorul lelii’

(Last Updated On: May 21, 2018)

Se știe că românii sunt pretențioși și vor ca sportivii să joace perfect tot timpul, ca roboții, Ei uită că și Simona Halep este un om, cu zile mai bune și zile mai proaste. Un asemenea „fanatic” este jurnalistul Cristian Tudor Popescu care a criticat-o dur pe Simona Halep după finala de la Roma, pierdută în fața Elinei Svitolina.

“Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat. De la primul schimb, atitudinea ei a fost de lehamite deranjată: ‘Ce naiba trebuie să mai joc şi meciul ăsta?! Doar am bătut-o pe Şarapova şi am rămas numărul 1 mondial’.

C.T.Popescu o „spulberă” pe Halep: 'Lela Simona se plimba pe teren în dorul lelii' 1

Eu ştiu o regulă a sportului numit tenis care deosebeşte profesioniştii de ştrandişti: dacă ai probleme, poţi să nu te prezinţi la meci, dar dacă ai intrat pe teren, atunci joci. Nu mai ai dreptul să invoci nimic ca scuză, nici oboseala, nici vreo accidentare, nici lipsa de chef. Nu i-am văzut niciodată pe Federer sau Nadal, teferi sau accidentaţi, pierzând sau câştigând, în turul 1 sau în finală, să se plimbe pe teren în dorul lelii. Or, Lela Simona asta a făcut până la scorul de 9-1 pentru Svitolina.

Se ducea fără convingere către minge sau nu mai alerga deloc, lovea neglijent, aşezată rău, trimitea neforţat în burta fileului sau un metru afară. În schimb, a fost mai vioaie când l-a repezit pe Darren Cahill. Aştepta să se termine şi corvoada asta sub rangul ei… Apoi, poate de jenă, s-a hotărât să joace totuşi ceva, s-a pus în mişcare, a lovit mai aspru, mai spre linii, a returnat mai atent. Scorul socotit din acel moment a fost 3-3, adică însumat, 6-4 pentru Svitolina”, a scris Cristian Tudor Popescu în “Republica”, preluat de digi24.ro

Simona Halep urmează să joace la Roland Garos, turneu la care a ajuns de două ori în finală.