(Last Updated On: May 15, 2018)

Fostul mare comentator Cristian Țopescu a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. El fusese internat de urgență la Spitalul Elias din București, într-o stare de sănătate precară.  Ieri, pacientul a avut o zi ușor mai bună, dar peste noapte, starea lui a devenit foarte gravă. Fostul comentator sportiv a murit la ora 16:00, prin „stop cardiorespirator iresuscitabil”, potrivit Spitalului Elias.

Jurnalistul Catalin Tolontan: Cristian Țopescu, decrețeii te salută! România sportivă, la ceasul tristeții și al mândriei că a fost atentă și generoasă cu Cristian Țopescu până în ultima sa clipă.

Catalin Tolontan: „Cristian Țopescu, decrețeii te salută! România sportivă, la ceasul tristeții și al mândriei că a fost atentă și generoasă cu ...” 1

Cristian Țopescu a avut cel mai numeros public posibil. Copiii născuți la finalul anilor ’60 și începutul anilor ’70 au crescut cu vocea lui.

Și părinții și bunicii noștri l-au prins, dar noi i-am echivalat vocea cu sportul.

Noi, decrețeii, cea mai cuprinzătoare generație din istoria României, ne-am educat și transformat nu doar în clasele cu bănci înclinate, ci și pe stadioane și în fața competițiilor de la televizor.

xxx

Era mai mult decât sport.

Era o legătură cu lumea largă.

În toate camerele amurgite de lumina perlată a televizorului, comentariile lui Cristian Țopescu însoțeau sentimentul contactului cu planeta.

Noi, decrețeii, stăteam și căscam ochii.

Și, când televizorul făcea ”purici”, un concept greu de explicat astăzi, căci echivala cu finalul universului și cu decuplarea de la orice semn de viață, vocea lui Țopescu pocnea dintr-odată, dând semnalul că s-a restabilit transmisia!