(Last Updated On: May 22, 2018)

Adrian Papahagi face o comparație între liderii PDL, susținuți de el la guvernare, și actualii lideri de la conducere, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Adrian Papahagi: : „PDL a fost partidul românesc cu cea mai bună resursă umană. Avea primari excelenți ca Boc, Hava, Falcă, Scripcaru, Florea, lideri locali recunoscuți, ca Flutur, miniștri eficienți ca Funeriu, Macovei, Boagiu, Ionuț Popescu, doctrinari ca Valeriu Stoica sau eu însumi, intelectuali și diplomați ca Baconschi, Paleologu, Voinescu, Preda, condeie ca Traian Ungureanu, organizatori ca Blaga și Videanu, un lider carismatic cu o tracțiune fabuloasă, ca Băsescu.

Adrian Papahagi: „PDL a fost partidul românesc cu cea mai bună resursă umană. Avea primari excelenți ca Boc, Hava, Falcă, Scripcaru ... Cu toate păcatele lor, toți cei menționați mai sus, și mulți alții pe care nu i-am menționat, sunt mai buni decât orice poate oferi națiunii partidul lui Dragnea și Dăncilă...” 1

Sper că toată lumea a învățat lecția și știe cum arată un partid eficient și echilibrat, și din ce cauză moare.

Unde sunt azi intelectualii și doctrinarii PNL (în afară de prietenul meu, Mihail Neamțu)? Ce oameni de teritoriu are USR (care nu e dreapta, ci stânga, dar în fine…)? Ce mai reprezintă Băsescu și PMP?

În timp ce PSD își promovează tenace toate mediocritățile, dreapta și-a pulverizat o resursă umană fabuloasă.

Cu toate păcatele lor, toți cei menționați mai sus, și mulți alții pe care nu i-am menționat, sunt mai buni decât orice poate oferi națiunii partidul lui Dragnea și Dăncilă”.