(Last Updated On: May 20, 2018)

Potrivit unui sondaj CURS, Partidul Social Democrat se menține cu un scor ridicat în preferințele politice ale românilor.

PSD a înregistrat un scor de 39%, o cifră mare având în vedere controversele din ultima perioadă. Totuși, trebuie remarca să PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Sondaj nou CURS. Cum stau PSD, PNL , USR, UDMR, Mișcarea România Împreună și Pro Romania 1

Conform sondajului CURS, PSD este urmat de Partidul Național Liberal cu 25% (-2%).

În ciuda faptului că cei de la ALDE erau dați de alte sondaje la peste 10%, în sondajul CURS partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are doar 8%, un scor apropiat de ceea ce a obținut la alegerile parlamentare din 2016.

În ceea ce privește USR-ul remarcăm faptul că partidul este într-o ușoară scădere și a ajuns la 6%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu se menține la 5%, limita pragului electoral. De asemenea, UDMR se menține la 6%, un scor care le asigură prezența în viitorul Parlament.

Surpriza este generată de Victor Ponta și Pro România, care întregistrează deja 3%, asta în ciuda faptului că partidul este nou. Același scor îl înregistrează și Mișcarea România Împreună, lansată de fostul premier Dacian Cioloș.