(Last Updated On: May 6, 2018)

Trei românce continuă la turneul de la Madrid după victoriile obținute sâmbătă și duminică. Simona Halep a obţinut o victorie entuziasmantă în primul tur al turneului de la Madrid, scor 6-1, 6-0 cu rusoaica Ekaterina Makarova, iar liderul mondial consideră că era important să înceapă apărarea titlului din capitala Spaniei cu o prestaţie solidă.

De altfel, succesul fără drept de apel cu Makarova a fost cel mai clar al Simonei în ultimele 9 luni, un lucru încurajator în perspectiva unui sezon de zgură în care jucătoarea noastră trebuie să apere peste 3.000 de puncte în clasamentul WTA.

FELICITĂRI! Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu continuă la Madrid. Mihaela Buzărnescu  a pierdut în fața Mariei  Şarapova 1

Simona Halep citată de Digi Sport: “A fost un meci foarte bun, am jucat bine, am început foarte bine meciul şi am continuat la fel. A fost un nivel foarte ridicat şi mă bucur că am reuşit să fac acest lucru din primul tur, pentru că primul meci din turneu este dificil mereu.

Tactica a fost să joc repede şi să încerc să nu îi las timp ca să îşi deschidă ea terenul, pentru că are nişte unghiuri extraordinare. Am învăţat-o, pentru că am jucat de multe ori contra ei, dar, totodată, este foarte greu să joci contra ei. Are un stil diferit şi este şi stângace. Nu prea joci de multe ori cu stângace, dar mă bucur că a fost aşa de bine.

Îmi place mult suprafaţa de aici. Bineînţeles că şi altitudinea mă avantajează, cred că e un lucru bun. Mă simt bine la acest turneu şi sper să continui tot aşa. Îmi doresc să fac un rezultat bun şi anul acesta”.

Mihaela Buzărnescu (37 WTA) a fost eliminată duminică de Maria Şarapova (Rusia, 53 WTA), scor 4-6, 1-6 în turul I la Madrid, iar campioana din Rusia se pregăteşte pentru un duel cu o altă româncă: Irina Begu (36 WTA), potrivit Mediafax.

Sorana Cîrstea s-a calificat, duminică, în runda a doua a turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro, după ce a învins-o pe Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-4, 2-6, 6-4, informează Agerpres.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 36.775 euro şi 65 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie numărul 14.

Irina Begu s-a calificat sâmbătă în runda a doua, după 6-3, 6-3 cu letona Jelena Ostapenko, a cincea favorită, iar duminică mai joacă alte două românce, Simona Halep, numărul unu mondial, o înfruntă pe rusoaica Ekaterina Makarova, iar Mihaela Buzărnescu, pe rusoaica Maria Şarapova