(Last Updated On: April 16, 2018)

Update 2
Premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacţie la zvonul despre intenţia sa de a demisiona. Înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, aceasta a fost întrebată dacă are de gând să-şi dea demisia.

“Nu, nici vorbă de aşa ceva”, a răspuns Dăncilă, potrivit stiripesurse.ro.
Întrebată de unde a apărut acest zvon, Dăncilă a răspuns: “Aş fi curioasă să aflu şi eu. De la mine în niciun caz.”
Vezi aici Video:

Liviu Dragnea: “Eu nu înțeleg. Înțeleg că este o pană de subiecte, dar nu puteți să inventați și voi unul, nu patru?”, a reacționat Dragnea, la întrebările dacă Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze și dacă pregătește o ordonanță pe justiție.

Update 1
Prima reacție din PSD privind posibila demisie a premierului Viorica Dăncilă a venit de la Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

„Asta cu Dancilă și demisia este o poveste!”, a spus Oprișan, la Palatul Parlamentului.
Ne reamintim că și Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au fost foarte buni ca premieri până într-o zi când Liviu Dragnea s-a supărat și i-a identificat ca oameni ai unui stat paralel.

Stire inițială
Surse politice din PSD citate de Realitatea TV spun că premierul Viorica Dăncilă ar dori să demisioneze, ea cerându-i lui Liviu Dragnea să-i caute înlocuitor până în 30 iunie.

Viorica Dăncilă ar vrea să revină la Parlamentul European, scrie şi G4media. Ea ar vrea să se retragă din fruntea Guvernului pentru că Liviu Dragnea face presiuni asupra ei să adopte o ordonanță de urgență pe justiție, dar Dăncilă ar ezita să facă această mișcare din cauza consecințelor politice la nivel internațional.

(Video) REACȚII Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea despre posibila demisie a premierului României 1

Se pare că Liviu Dragnea este tot mai disperat din cauza problemelor din Justiției și vrea să mai încerce o Ordonanță de Urgență, de această dată fără 10 zile. Să intre în vigoare 5 minute și apoi fiecare să facă ce vrea. Va deveni Dăncilă eroul României prin refuzul de a da o Ordonanță de Urgență pe teme de Justiție? Și cât s-a mai râs pe seama servilismului ei față de liderul PSD.

Duminică ar fi avut loc mai multe întâlniri pe ascuns, în biroul lui Dragnea de la Parlament, potrivit surselor din PSD.
Potrivit acestora, Dăncilă amenință cu demisia, și i-ar fi cerut lui Dragnea ca până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare să-i găsească înlocuitor.

Aceleași surse mai spun că Dragnea a fost luat prin surprindere de acest gest „al femeii în care am investit foarte-foarte mult”, așa cum s-a exprimat, și-i bănuiește pe unii dintre prietenii săi din servicii că au influențat-o pe Viorica Dăncilă.

Update

Stiripesurse.ro anunță că premierul Viorica Dăncilă are o discuție la această oră cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament, luni în jurul orei 10:00.