(Last Updated On: April 13, 2018)

Medicii din România chiar au avut un șoc atunci când s-au uitat la fluturașii cu salariile pe luna martie. Aproape li s-au dublat banii primiți. Din păcate, măririle de salarii se pare că au fost făcute cu bani luați de la asistente, infirmiere, brancardieri, șoferi, personal TESA. Toți aceștia au salariile tăiate prin diminuarea sporurilor.

Anca Muresan, medic primar chirurgie generală la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor din Cluj, a revenit cu precizări după ce și-a postat fluturașul cu salariul pe Facebook.

Pe Facebook, Anca Muresan a scris: „Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.

Update. Precizări noi din partea medicului din Cluj care și-a postat fluturașul cu salariul pe Facebook. „Zilele trecute, fiica unei paciente operate de mine a venit să imi ceară detalii despre cum a decurs operația... Evident la final a insistat să primesc o mică atenție... M-am uitat in ochii dânsei și am intrebat-o ...” 1

Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat.

Este un pas inainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”.

Mihai Negrea 1 milion de romani au salariul minim pe economie. Asta e la x10 net. Nu zic ca nu meriti…. dar oare toti medicii care beneficiaza de maririle astea muncesc la fel? Dar cei care iau plicuri… ce-ar trebui sa facem cu ei?
Anca Muresan Mihai, exodul medicilor trebuia oprit cumva…de asemenea lupta antișpagă nu putea începe fără a fi aceste creșteri salariale pentru medici. Sunt de acord cu tine! De acum trebuie lucrat la o normare a muncii medicilor si treptat si la o plată conformă cu performanțele fiecăruia. Dacă instituțiile statutului își vor face treaba, plicul va dispărea, iar tinerii medici vor putea să muncească si ei asa cum trebuie… Sunt multe de făcut încă…
Mihai Negrea Exodul ala de care vorbiti tu si stamate nu exista. Anul asta scoatem 3800-4000 de specialisti. Anul trecut am scos 3500 si stai sa vezi ca asa o vom tine in urmatorii 7-8 ani. Hai te provoc sa-ti cauti loc de munca ca chirurg in Romania. Sau ortoped. Sau endocrinolog….
Anca Muresan Mihai, in Ardeal asa e! Dar in sudul țării sunt multe posturi libere… Ramurile chirurgicale sunt full, datorită plăților informale, dar în rest… Ar fi util să avem o centralizare națională a posturilor libere pt medici. Ar fi util ca atunci când se scot locurile la rezidentiat să se facă ținând cont de aceste lipsuri. De asemenea, stim foarte bine de supraaglomerarea din centrele universitare … Da, e adevărat că sunt multi absolvenți de medicină în fiecare an, dar unul din motivele admiterii la medicină acesta este… plecatul dincolo…
Anamaria Fildan Si noi oamenii simplii, ne bucurăm pentru voi medicii ,ca aveti salarii mari. Ne dorim medici multumiți , dornici de a-și practica meseria, fara a aștepta ca omul sa scoată ceva din bunzunar . Sa fie cat mai mare!!! Doamne ajuta!:)
Anca Muresan Zilele trecute, fiica unei paciente operate de mine a venit să imi ceară detalii despre cum a decurs operația… Evident la final a insistat să primesc o mică atenție… M-am uitat in ochii dânsei și am intrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, vroia să mă plătească.
Nu mai merge așa…datoria statutului român este să își respecte cetățenii, medicii au primit niste salarii decente începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față…
Yoshi Toranaga Da , sunt de acord sa luati si 20000 de lei , dar daca mai puneti mana pe un leut sau mai ales daca va pune dracu sa conditionati actul medical de primirea unei sume de bani sau orice bun sa faceti zece ani de puscarie …. Ce spuneti doamna doctor , va bagati ???
Anca Muresan DE ACORD!!!!