(Last Updated On: April 12, 2018)

Tibi Useriu, castigatorul a trei ediții consecutive a Maratonului Artic Ultra 6633, a anuntat, cand a fost premiat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, ca o parte din bani vor ajunge la un sportiv care are nevoie de ajutor, iar restul sumei va fi folosita pentru o expeditie in Himalaya.

Tibi Useriu a primit miercuri, pentru a treia oara, premiul de excelenta al judetului Bistrita-Nasaud, pentru castigarea editiei din 2018 a Maratonului Artic Ultra 6633, premierea fiind facuta in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Cu banii primiti de la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Tibi Useriu va ajuta, ca in fiecare an, un sportiv care are nevoie de sustinere, iar restul sumei va fi folosita pentru un nou maraton extrem, la care urmeaza sa participe in luna mai, informează ziare.com

SUCCES! Tibi Uşeriu: "O să plec în Himalaya, la Ultramaratonul Everestului. Încă sunt în recuperare, pregătirea pentru maraton constă în ...” 1

“O sa plec in Himalaya, la Ultramaratonul Everestului. Inca sunt in recuperare, pregatirea pentru maraton consta in aclimatizare la altitudine foarte mare. O sa plec cu trei saptamani inainte de competitia care va avea loc pe 29 mai. Ultramaratonul Everestului este ultramaratonul care se desfasoara la cea mai mare altitudine din lume – are 60 de kilometri si porneste de la 5.600 de metri altitudine. Eu o sa escaladez inainte de competitie un varf de 6.000 – 7.000 de metri, pentru aclimatizare”, a anuntat maratonistul.

Maratonistul a vorbit si despre premiile obtinute dupa ce a castigat Artic Ultra 6633, dar si care au fost motivele pentru care nu a spus ca nu va merge sa isi revendice premiul de la Primaria Capitalei.

“La aceasta competitie (Maratonul Artic Ultra 6633 – n.rs.), primul meu premiu a fost un pulover de 18 dolari (…), anul trecut a crescut premiul – am primit o geaca in valoare de 70 de dolari, iar anul acesta speram sa creasca, dar a scazut, am primit din nou un pulover, putin mai ieftin decat primul, dar, premiul pentru mine, pentru ceea ce am facut si ce am realizat in acesti ani a fost recunostinta judetului, recunostinta dumnevoastra.

Sunt foarte mandru de fiecare data, ma bucur ca pot sa reprezint judetul nostru. Eu am incercat sa raman in judetul nostru, dupa cum stiti, am fost propus pentru titlul de cetatean de onoare al Bucurestiului, dar mi-am zis ca as vrea sa incep de acolo de unde am plecat.

Astept foarte mult ca domnul primar de la Prundu Bargaului sa ma propuna prima data pentru acest titlu si-apoi sa merg mai sus. Eu am incercat de fiecare data sa plec de jos si sa ajung sus. Astept deocamdata sa ma propuna cetatean de onoare la mine in sat, acolo unde m-am nascut sau unde locuiesc si de-acolo sa incep si pana la urma sa ajung si la Bucuresti. Ma bucur foarte mult de fiecare data cand pot sa reprezint judetul si Romania”, a spus Tibi Useriu.

Consilierii judeteni au aprobat, in luna februarie, alocarea unei sume de 25.000 de lei pentru premierea maratonistului Tibi Useriu, CEC-ul si diploma fiindu-i inmanate miercuri, in cadrul unei sedinte festive de presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan.