(Last Updated On: April 16, 2018)

Scandal mare în sistemul de sănătate din România după ce 10 categorii profesionale s-au trezit cu salarii mai mici iar 3 au beneficiat de creșteri. Norocoși sunt medicii, asistentele (o parte dintre ele) și șoferii de ambulanță. Medicul Dan Grigorescu se întreabă de ce șoferii de ambulanță au fost trecuți la creșteri salariale și nu infirmierele, care s-au trezit și cu 1,400 de lei mai puțin la salariu.

Pe Facebook, Dr. Grigorescu Dan a scris: „Care e „mai valabil”: șoferul de la Ambulanță sau infirmiera / brancardierul din spitale, doamnă Ministru al Sănătății Sorina Pintea?

Scandal în spitalele din România după ce au scăzut salariile. Dr. Grigorescu Dan: „Care e „mai valabil”: șoferul de la Ambulanță sau infirmiera / brancardierul din spitale, doamnă Ministru al Sănătății Sorina Pintea? Care să fie explicația? O fi criză de ...” 1

În mod normal, o asemenea întrebare l-ar face pe cel care o pune să arate ridicol și să pară imbecil. Instantaneu! De ce risc o asemenea catalogare? Pentru că, metaforic vorbind despre timpii guvernamentali, cu doar o fracțiune de secundă înainte de a fi aplicată Legea Olguța Vasilescu în sistemul de sănătate publică, lângă asistenții medicali și medici a fost alăturată, hop-țop!, și o altă categorie: șoferii de la Ambulanță. Șoferii de la SMURD nu, că acolo paramedicii sunt sub o altă jurisdicție, a Ministerului de Interne (subordonați acestuia în cadrul DSU).

Care să fie explicația? O fi criză de personal în domeniu, or fi emigrând șoferii ăștia în masă, ce-o fi? Să nu-și poată îndeplini misiunea profesională medicii și asistenții medicali din România, profund afectați de nemulțumirile salariale ale șoferilor de la Ambulanță și deloc interesați de retrogradarea pe scara recunoașterii importanței sociale a colegilor lor brancardieri și infirmiere? N-aș crede! Să fi avut șoferii de la Ambulanță salarii mai mici decât ale celor două categorii amintite? Iar n-aș băga mâna în foc!

Și atunci, de ce este permisă și aprobată apariția unei astfel de discriminări aberante la maximum? Am aflat! Pe surse! Știți cine conduce Sindicatul lucrătorilor din Serviciile de Ambulanță? Nu cumva un șofer? Și care, nu cumva, a promis „liniște la galerie” din acea zonă dacă li se mărește și lui și colegilor lui de volan salariul și, implicit venitul net? E? Abia aștept să fiu contrazis! Și înjurat!

Deși nu aș avea de ce! Dacă e așa, eu sunt primul care îi spune: Bravo, domnule sindicalist! Zău că aveți tot respectul meu pentru cum le-ați promovat drepturile celor care vă plătesc pentru asta!

Problema nu e la el, ci la „guvernamentabilii” care, permițându-și o atare abordare, ies automat din categoria „vai, sorry, n-am perceput corect situația!” intrând, tot automat, în aceea a „generatorilor de discriminare socială”…

Categorie care nu e penală juridic, dar moral cam e!”