(Last Updated On: April 20, 2018)

Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu de la Pro Tv, a reacționat joi seara după ce i-a fost retras premiul acordat în Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate la presiunea sponsorilor care nu au dorit să-și asocieze imaginea cu reprezentanta mișcării anti-vaccin din România.

Pe Facebook, Olivia Steer a scris: „Înțeleg că Aqua Carpatica a fost singurul, dintre sponsorii Galei de aseară, care a cerut anularea premiului ce mi-a fost oferit de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, șantajînd organizatorii că, în caz contrar, își retrage finanțarea.

REACȚIE Olivia Steer după ce i sa retras premiul la presiunea sponsorilor care nu au dorit să-și asocieze imaginea cu reprezentanta mișcării anti-vaccin din România. „Motivul invocat sună asa:...” 1
Motivul invocat sună asa: “Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer”, a spus Jean Valvis.


Găsesc amuzata că sentimentele care il anima azi pe Jean Valvis au o reciprocitate veche de mai bine de 7 ani: căci aceeași incompatibilitate crasă o sesizam și eu într-un articol de pe blogul meu, din aprilie 2011, în care făceam publice niște măsurători ale apelor de pe piata din Romania, realizate cu un TDS-metru.

Am aflat atunci prin testări personale tot ce aveam nevoie să aflu despre Aqua Carpatica, motiv pentru care în toți acești ani am refuzat constant să consum acest produs, de dragul rinichilor mei.


În plus, scandalurile răsunătoare prin care a trecut brandul Aqua Carpatica privind nitratii in concentratii mai mari decit cele declarate in reclama pentru apa comercializata sub sloganul de “cea mai pură” sau împrumutul fără drept al designului sticlei, după cel al unei firme sîrbești (proces pierdut de Valvis in 2016, în primă instantă, la Tribunalul Bucuresti, pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală) nu m-au ajutat să-mi shimb părerea nici despre apa lor, și nici despre “valorile brandului” cu care se mîndrește azi Jean Valvis.

Cu alte cuvinte, revocarea premiului nu e nici o pierdere personală. Ba dimpotrivă! REACȚIE Olivia Steer după ce i sa retras premiul la presiunea sponsorilor care nu au dorit să-și asocieze imaginea cu reprezentanta mișcării anti-vaccin din România. „Motivul invocat sună asa:...” 2

Reacția Aqua Carpatica, prezentată de hotnews.ro.:
Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica, a reacționat, în două comentarii pe Facebook: “Sincer, îmi pare rău. Facem un comunicat de presă. Florentina Opriș nu putea să trădeze valorile Aqua Carpatica într-un asemenea fel.”

“Este categoric că Aqua Carpatica este împotriva campaniei anti-vaccinare!!!! Corectăm masiv impresia proastă creată! Nu știam cine va fi premiat… Sorry doamnelor si domnilor…”, a scris Jean Valvis într-un alt comentariu.

Ulterior, Aqua Carpatica a emis și un comuncat de presă în care se delimitează de gală:

“AQUA Carpatica susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!

Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută!

În cadrul evenimentului “Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate”, organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale.

AQUA Carpatica a sponsorizat acest eveniment, însă premiile au fost acordate de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România. Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei.

Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer.

În consecință, anunțăm pe această cale organizatorii evenimentului că ne retragem susținerea și sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras și declarat în mod public. Dorim ca organizatorii să-și exprime scuzele oficial și față de consumatorii noștri cărora li s-a zdruncinat încrederea în valorile brandului.”