Rareș Bogdan: „AVEM PRESEDINTE. Klaus Iohannis de neoprit! Asta e Presedintele de care are nevoie Romania. Pe acest Presedinte l-am votat si l-am sustinut in 2014. Asa DA!” Vezi ce au declarat Oana Pellea și Lucian Mindruta după cererea lui Iohannis de demisie a premierului

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că retrage întrederea doamnei Dăncilă și îi cere acesteia demisia. Cei doi trebuiau să se întâlnească astăzi la Palatul Cotroceni, doar că premierul a anulat întâlnirea.

„Doamna Dancila nu face fata functiei, reprezinta o vulnerabilitate. II solicit public demisia doamnei Dancila”, a declarat Iohannis.

Rareș Bogdan: „AVEM PRESEDINTE. Klaus Iohannis de neoprit! Asta e Presedintele de care are nevoie Romania. Pe acest Presedinte l-am votat si l-am sustinut in 2014. Asa DA!” Vezi ce au declarat Oana Pellea și Lucian Mindruta după cererea lui Iohannis de demisie a premierului 1

„Doamna Dancila a depus un juramant la inceputul mandatul. Asta inseamna ca se respecta principiul colaborarii, in interesul romanilor. Doamna Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid”, a mai spus președintele. (declarațiile Președintelui de astăzi aici)

În mediul online au apărut deja reacții la declarațiile președintelui.

Pe Facebook, Oana Pellea a scris: „Presedintele Romaniei a cerut public demisia Prim Ministrului. Felicitari domnule Presedinte Klaus Iohannis !”

Rareș Bogdan a scris: „AVEM PRESEDINTE. Klaus Iohannis de neoprit! Asta e Presedintele de care are nevoie Romania. Pe acest Presedinte l-am votat si l-am sustinut in 2014. Asa DA!

Vineri ora 11.00, declaratia lui Klaus Iohannis a cazut ca un bolovan in capul PSD:

“Am evaluat activitatea Doamnei Dancila si la 3 luni am ajuns la concluzia ca Doamna Dancila nu face fata poziției de Prim Ministru. Nu este capabilă sa conducă Executivul. Guvernul sub conducerea sa a devenit o vulnerabilitate pentru Romania. SOLICIT public demisia Doamnei Dancila din funcția de prim ministru!” ABIA ACUM INCEPE BALUL. PSD/Alde a prăbușit economia tarii: ROBOR a crescut de la 0,78 la 2,46 in 15 luni, inflația a explodat pur si simplu, de la 0,2 a urcat la 5,1% in 15 luni, BNR pompează zilnic bani in piata pentru a tine Euro sub 5 lei, utilitățile au crescut, carburanții s-au scumpit, mâncarea a devenit mai scumpă la produsele de baza decat in Elveția.”

Camelia Tabacu a scris: „Bineeee, prezidente. ”Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Doamna D. nu face față poziției de premier al României și transformă guvernul într-o vulnerabilitate a României. SOLICIT PUBLIC DEMISIA DOAMNEI DĂNCILĂ”.
ATÂT!

PS Vorbele astea vor fi degeaba dacă nu ieșim sute de mii acum în stradă să cerem nu doar demisia Dăncilei, ci ANTICIPATE!”

Stelian Negrea a scris: „Jocurile Prezidentiale 2019 au inceput in forta maxima odata cu cererea presedintelui Iohannis de demisie a premierului Dancila, interpusul de la Palatul Victoria al viitorului contracadidat al actului presedinte in functie.

Decizia intempestiva este la fel de uimitoare cu usurinta cu care Iohannis a pus-o la Plalatul Victoria pe Dancila.

Lucian Mindruta a scris: „Stai, cum?

Iohannis cere demisia lui Dancila.

Din acuzatii: a discutat in Guvern un document secret (e vorba de mutarea ambasadei in Israel) si asculta ordinele sefului de partid.

De notat ca Iohannis nu are parghii sa o demita: cererea asta e maxim din ce poate face. Doamna Dancila poate sa o refuze, cum a refuzat si intalnirea de azi de la Cotroceni.

Pentru a pica un premier e nevoie de un vot in Parlament. Unde PSD sta confortabil si poate sa pice doar pe cine vrea el.”