(Last Updated On: April 16, 2018)

Nebunia din sistemul de sănătate continuă luni după ce au ajuns fluturașii cu salarii. Multe asistente și infirmiere au primit bani mai puțini în urma măririlor de salarii. Amatorii de la Guvern au vorbit doar de măriri de salarii și nu au vrut să le spună că prin noua lege a salarizării managerii spitalelor nu mai sunt obligați să le dea angajaților sporul maxim. Ca să fie siguri că vor exista tăieri de salarii, Guvernul a impus o cotă maximă de sporuri de 30 % pe fiecare spital. De aici scandalul. Asistentele și infirmierele învățate cu sporuri maxime de 70-100% s-au trezit acum cu 30-50%. Normal că sunt supărate.

Aproximativ două sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au întrerupt lucrul şi protestează, luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale, reclamând că le-au fost diminuate sporurile cu până la 50%, informează Digi 24.

PROTESTE și luni după ce asistentele și infirmierele au primit bani mai puțini după ce li s-au mărit salariile. Șmecheria sporurilor 1

Protestul a început în jurul orei 8:00, când aproximativ 200 de angajaţi, în mare parte asistenţi medicali şi infirmieri, au ieşit în curtea spitalului, nemulţumiţi că sporurile le-au fost diminuate cu procente între 20 şi 50%.

În ultima perioadă, au avut loc proteste în mai multe spitale din ţară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului „Bagdasar Arseni” din Capitală protestează luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale, reclamând reducerea sporurilor cu până la 1.700 de lei.

O parte a angajaţilor Spitalului „Bagdasar Arseni” au protestat şi vineri, iar luni dimineaţă au reluat protestele în curtea unităţii medicale, reclamând că au ajuns să piardă din venituri chiar şi 1/700 de lei, după reducerea sporurilor. Cei mai afectaţi sunt asistenţii şi infirmierii, care spun că au scăderi salariale între 1.000 şi 1.700 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării şi a noului regulament al sporurilor.

O delegaţie a protestatarilor ar urma să meargă la discuţii cu conducerea spitalului.

Noi proteste ar urma să aibă loc luni şi la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

În ultima perioadă, au avut loc proteste ale angajaţilor în mai multe spitale din Capitală – Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi Institutul pentru Boli Cardiovasculare “C. C. Iliescu” din cadrul Spitalului Fundeni.