(Last Updated On: April 16, 2018)

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a lăudat pe Klaus Iohannis despre care spune că nu îşi lasă ţara să ajungă în situaţia în care sunt Polonia şi Ungaria. Macron a vorbit despre justiţia din România şi atacurile politice la adresa acesteia.

Liderul francez a recunoscut că în toată Europa sunt în creştere tendinţele populiste şi cele pe care el le numeşte iliberale, scrie digi24.ro.

Președintele Franței,Emmanuel Macron, mesajul pe care politicienii penali din România nu vor să-l audă: „Salut munca președintelui Iohannis, care nu își lasă țara din mână ... acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu ...” 1

„În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia.

Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor”.

Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa”, a declarat Macron.