(Last Updated On: May 3, 2018)

Românii care lucrează în străinătate nu sunt simpatizați de actualii guvernați. Dintr-un motiv foarte simplu: trimit foarte mulți bani în România ceea ce se traduce printr-o independență față de autoritățile românești. Nu pot fi controlați și păcăliți așa cum se întâmplă cu milioane de români din țară.

Românii care lucrează în străinătate au trimis anul trecut acasă 4,94 de miliarde de dolari, în creştere cu 41%, de la 3,489 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor publicate de Banca Mondială, care arată că muncitorii migranţi au transferat în ţările de origine o sumă record de 466 de miliarde de dolari.

Pentru că își iubesc părinții și țara. Românii care muncesc în străinătate au trimis în ţară, în 2017, o sumă uriaşă de bani 1

”Redresarea generalizată a remiterilor depăşeşte aşteptările. Este susţinută de creşterea mai puternică din Uniunea Europeană, Federaţia Rusă şi Statele Unite. Revenirea remiterilor, calculată în dolari americani, a fost ajutată de preţurile mai mari ale petrolului şi de aprecierea euro şi a rublei”, potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale.

Un număr de 10 ţări au primit peste jumătate din cele 466 de miliarde de dolari, iar pe primele trei locuri s-au plasat India (70 de miliarde de dolari), China (50 de miliarde de dolari) şi Filipine (30 de miliarde de dolari), potrivit Bloomberg.

Principalele destinaţii ale banilor transferaţi din Statele Unite de către muncitorii străini, care ocupă primul loc de 35 de ani, sunt Mexic, China, India, Filipine şi Vietnam.

Ponderea angajaţilor străini este însă mai mare în Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Qatar, unde aproximativ patru din cinci angajaţi provine din străinătate.