(Last Updated On: April 20, 2018)

Olivia Steer este reprezentanta mișcării anti-vaccin din România. Cu toate acestea dorește „legimitatea” marilor companii prin diverse premii și sponsorizări de la aceștia, așa cum a fost zilele trecute cu Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate. Doar că mișcarea anti-vaccin este incompatibilă cu standardele morale ale marilor companii care nu privesc cu ochi buni îmbolnăvirea și moartea copiilor forțați să rămână nevaccinați de părinți.

Pe Facebook, jurnalista Oana Dobre-Dimofte a scris: „Vi se pare că s-a vorbit ieri mult despre Olivia Steer? Și mie.
Aoleu, de când așteptam să se vorbească așa de mult!

Oana Dobre-Dimofte: „De cinci ani scriu despre doamna Olivia Steer. Multă vreme nu m-a băgat nici naiba în seamă. Între timp, poliomielita (”un fel de gripă”, a descris-o doamna Steer) a ajuns la granițe. Tot între timp, zeci de copii nevaccinați au murit de  ...” 1
Din egoism așteptam, really. Exact din același motiv nu mă interesează cât suferă acum doamna Florentina Opriș, organizatoarea evenimentului. Nu mă interesează nici cât suferă brandurile. Nu mă interesează nici cât suferă oamenii de la PR și de la marketingul brandurilor.

Nu mă interesează nici cât suferă fiul doamnei Opriș, care se dă cu fundul de pământ pe diverse wall-uri.
Ce mă interesează e că brandurile au fost nevoite să înțeleagă că doamna Steer este incompatibilă cu orice strategie rațională de comunicare. Și cu orice buget.

Și asta tot de la egoism mi se trage. De la egoismul de a dori să văd rata vaccinării crescută și mai puțin spre deloc copii murind din cauză de nevaccinare. Și, mai ales, din egoismul de a-mi vedea copilul ferit de maladii. Chiar dacă este vaccinat, poate face forme mai ușoare. Și, cu egoismul care mă caracterizează, nu o vreau pe Erica expusă unei forme ușoare de poliomielită.

De cinci ani scriu despre doamna Olivia Steer. Multă vreme nu m-a băgat nici naiba în seamă. Între timp, poliomielita (”un fel de gripă”, a descris-o doamna Steer) a ajuns la granițe. Tot între timp, zeci de copii nevaccinați au murit de rujeolă. Și, dacă fie și într-un caz decizia de a nu vaccina a fost influențată de doamna Steer, ea este responsabilă cel puțin moral. Mi-aș dori să fie și legal, dar pentru asta ar trebui o anchetă și o lege.

Una peste alta, ieri s-a vorbit deschis despre Olivia Steer și despre faptul că este nefrecventabilă de orice brand care își dorește o reputație bună.
Ieri a fost ziua aia în care simt că s-a schimbat ceva”.