(Last Updated On: April 25, 2018)

Adriana Özdolanbay, nevasta unui turc a dat statului român o gaură de 43.000.000 de euro. O sumă record, spun anchetatorii Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Povestea zecilor de milioane de euro care ar fi trebuit să ajungă în buzunarul statului român s-a scris între anii 2011 și 2016, pe drumurile care leagă bazarele de pe malurile Bosforului de depozitele celor șapte firme pe care femeia cu spirit întreprinzător le controla cu autoritate. TIR-uri încărcate cu textile și încălțăminte aduse din Turcia își dădeau kilometrajul peste cap pentru ca pe tarabele unor complexe comerciale precum ”Dragonul Roșu”, din București, să fie marfă ieftină și din belșug. Totul se făcea prin cele șapte firme coordonate de Adriana Özdolanbay, o româncă măritată cu un turc, scrie libertatea.ro

Nevasta unui turc a dat o țeapă României de 43.000.000 de euro 1

Marfa de contrabandă avea avize de însoțire false pentru ca traficanții să plătească TVA la valoare minimă.

”Marfa provenea doar din Turcia, fie că era produsă acolo, fie că nu. Era adusă cu TIR-urile care veneau pe relația Turcia-Bulgaria-România aveau avize de însoțire pe care era trecută o altfel de marfă pentru care se plătea un TVA minim, nu cel real. Nici nu erau controlate la vamă, pentru că nu erau suspiciuni de contrabandă. Apoi, prin cele șapte firme ale româncei care coordona gruparea de evazioniști, textilele ajungeau la micii comercianți care comandau hainele și pe care mai apoi le vindeau pe tarabele din complexe comerciale precum cele Dragonul Roșu, din Capitală”, ne-au explicat surse judiciare care era circuitul hainelor de contrabandă.

O informație a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție a fost speculată la maximum și ancheta a scos la iveală jaful pe care gruparea de evazioniști condusă de nevasta turcului l-au făcut în acei cinci ani. Documentele studiate au arătat că este vorba de nu mai puțin de 43.000.000 de euro, bani care reprezintă TVA și impozit pe profit datorat statului român.