(Last Updated On: April 13, 2018)

Thomas Thumann, primarul orașului Neumarkt in der Oberpflalz, din Bavaria, laudă comunitatea de aproape 1250 de români din regiunea sa.

Edilul i-a transmis consulului general al României la München. Iulia Ramona Chiriac, numai cuvinte de apreciere la adresa românilor din localitatea sa.

Nemții ne iubesc! „Românii sunt harnici și onești”. Laude din partea unui primar din Bavaria 1

(Iulia Ramona Chiriac a semnat în Cartea de Aur)

„Lucrătorii români s-au dovedit a fi un capital important pentru cea de-a doua cea mai bogată comună din Bavaria. Seriozitatea și profesionalismul acestora sunt foarte apreciate, românii fiind membri de valoare ai comunității în toate domeniile în care își desfășoară activitatea”, a transmis Iulia Ramona Chiriac, citată de ziarulromanesc.de

Autoritățile din localitatea Neumarkt in der Oberpflalz i-au transmis consulului general al României la München, Iulia Ramona Chiriac, aprecierea lor față de comunitatea celor aproximativ 1250 de români care s-au stabilit în regiune.

„Fiind un oraș în care construcțiile sunt un domeniu foarte bine reprezentat, aici având sediul cea mai mare companie de construcții cu capital privat din Germania, lucrătorii români s-au dovedit a fi un capital important pentru cea de-a doua cea mai bogată comună din Bavaria. Seriozitatea și profesionalismul acestora sunt foarte apreciate, românii fiind membri de valoare ai comunității în toate domeniile în care își desfășoară activitatea”, se arată într-un comunicat transmis de către Consulatul României la München.

Autoritățile din Neumarkt in der Oberpflalz au avut cuvinte de apreciere și despre proiectul consulului general Chiriac, demarat în decembrie 2016, de a vizita toate localitățile din Bavaria unde trăiesc comunități de români: Proiectul dumneavoastră, prin care încercați să vă apropiați de comunitățile de români din Bavaria, precum și contactul cu autoritățile locale este foarte important și lăudabil.

În acest fel vă puteți face o idee clară despre modul cum se integrează cetățenii care își construiesc o viață în patria lor adoptivă“, a declarat primarul Thomas Thumann, după care a invitat-o pe Iulia Ramona Chiriac să semneze în Cartea de Aur a orașului, deschisă pentru oaspeții de seamă ai localității.