(Last Updated On: April 15, 2018)

Medicul Laura Zarafina îi îndeamnă pe români să nu mai dea șpagă în instituțiile statului, fie spitale, poliție, grădinițe etc.

Pe Facebook, medicul Laura Zarafina scris: „Pentru că se vorbește mult despre șpagă , mită , plic , atenții și mai ales pentru că indignarea e îndreptată spre medici , aș sublinia că șpaga este condamnabilă oriunde și că ea a devenit multă vreme pt unii un mod de supraviețuire , pt alții însă o sursă de îmbogățire inimaginabilă .

Medicul Laura Zarafina îi îndeamnă pe români să nu mai dea șpagă: „Pentru că se vorbește mult despre șpagă, mită, plic, atenții și mai ales pentru că indignarea e îndreptată spre medici, aș sublinia că șpaga este ...” 1

Sistemul de sănătate a ajuns la starea deplorabilă și din cauza sifonării banilor de la CNAS , dar și prin investiții netransparente și achiziții de aparatură și medicamente dubioase , căpușarea spitalelor de stat de catre cele private ( de care se vorbește prea puțin ) dar și de pervertirea criteriilor de selecție a profesioniștilor .

Revenind la PLIC . Nu îl mai oferiți , nici voluntar , nici la cerere , nici când mergeți la medic , nu îl oferiți nici agentului de poliție ca să vă scutească de amendă ; nici directorilor de grădinițe sau de școli pt a vă înscrie copiii în unitatea pe care o conduc , nu îl mai oferiți nici unui funcționar din primărie pt nici o favoare , NU ÎL MAI OFERIȚI NIMĂNUI NICIODATĂ , ÎN NICI O INSTITUȚIE A STATULUI ROMÂN .

Cultura “șpăgii ” la români a luat proporții înfiorătoare și începe de la obținerea atenției pt copil în școală , cu notări nemeritate și terminând cu banii dați preotului pt înmormântare .
Până nu vom scăpa de acest reflex , nu vom mișca lucrurile în direcția bună .

Rămânem cu vechile obiceiuri condamnabile și pt cei ce iau , dar și pt cei ce se gândesc să dea bani pt a obține ceva .

De final , celor care sunt moraliști de profesie în mediul online și nu numai , le-aș atrage respectuos atentia că s-a votat masiv în această țară cu cei ce sunt suspectati de fraude de zeci – sute de milioane de € .

Aplicați deci aceeași unitate de masură tuturor ”.