(Last Updated On: April 13, 2018)

Elena Udrea îi învață pe ceilalți inculpați cum să procedeze dacă nu vor să intre la închisoare. Să meargă în Costa Rica, să ceară statutul de refugiat politic. Din oficiu, pe perioada cât se analizează cererea, se suspendă orice cerere de extrădare. Avantaj ei.

Pe Facebook, Lucian Mindruta a scris: „Elena Udrea ar fi primit statutul de refugiat politic in Costa Rica. Cum o fi reusit? Le-a aratat o poza cu Ceausescu si le-a zis ca mai traieste si-o persecuta?

Lucian Mindruta:  „Elena Udrea ar fi primit statutul de refugiat politic in Costa Rica. Cum o fi reusit? Le-a aratat o poza cu Ceausescu si le-a zis ca ...l” 1

LATE EDIT: DNA zice ca avocatul lui Udrea (care facuse anuntul de mai sus) minte si ca tot ce are Duamna e o cerere, nu un statut confirmat”.

JurnalistaRamona Avramescu: „La o minima documentare despre conditiile in care se obtine statutul de refugiat in Costa Rica, constat ca smecheria e urmatoarea: nu e nevoie sa il obtii, e suficient sa il ceri, pentru ca pe perioada procesarii aplicatiei, orice cerere de extradare se suspenda.

Si cum de aplicatie se ocupa niste functionari din diverse ministere, ia Costa Rica nu e chiar Germania, tot ce are de facut doamna Udrea este sa ii persuadeze cumva pe respectivii functionari sa nu se grabeasca sa ia o decizie, ca, na, cazul e complicat si merita analizat cu atentie. Si sa se dea cu crema cu factor de protectie ridicat cat asteapta in tensiune verdictul, ca in Caraibe e soare puternic.


“The filing of an application for recognition of refugee or asylee status, have suspensive effect on the implementation of the extradition of the foreign person, until the corresponding procedure has been completed by a final decision.

The recognition of refugee or asylee status has the effect of termination of any extradition proceedings initiated against the refugee or asylee, at the request of the government of the country where the alleged crime has been committed, based on the same facts that justified recognition”.