(Last Updated On: April 15, 2018)

Un francez s-a stabilit în satul Cobor din Brașov unde a devenit pompier voluntar. El a scris pe Facebook de ce îi place în România.

Pe Facebook, Francezul din Cobor a scris: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala.

(Foto) Pompier francez în România: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala” 1 (Foto) Pompier francez în România: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala” 2

La volanul unei autospeciala de pompieri, speciala conceputa pentru incendiile de padure si foarte potrivita pentru drumurile noastre, am parcurs 2500 de km traversând din vest in est toata Europa.

Am facut in fiecare seara un popas la niste colegi pompieri necunoscuti dar care m-au primit cu multa caldura si generozitate. Daca esti pompier poti sa zici ca faci parte dintr-o mare familie unde exista cu adevarat solidaritate.

Regasesc cu bucurie o România unde se pare ca de data asta a venit cu adevarat primavara.

(Foto) Pompier francez în România: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala” 3 (Foto) Pompier francez în România: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala” 4

Azi am descarcat autospeciala care era plina cu material pentru pompieri. Am umplut cisterna cu apa, am dotat autospeciala cu materialul de baza si in seara asta suntem gata sa facem fata la noile interventii care vor avea loc in zona.

Acest proiect este un proiect care a mobilizat zeci de persoane care au contribuit sub diverse forme la succesul lui. Vreau sa le multumesc si sper ca vom putea dovedi în curând, echipa noastra de pompieri din Cobor, ca proiectul asta aduce un plus de siguranta tuturor locuitori din zona.

(Foto) Pompier francez în România: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala” 5 (Foto) Pompier francez în România: „Dupa o saptamina de absenta am regasit România si cu siguranta aici in România ma simt acasa. Ii invidiez pe francezi pentru drumurile si casele lor frumoase si bine construite dar nu-mi trebuie mai mult de câteva zile sa-mi reamintesc de ce nu am ramas in tara mea natala” 6

Sa ne reamintim doar un singur lucru : “Când se vrea cu adevarat se poate”.
Acum 6 ani in acelasi perioada amenajam pe o remorca o improvizare de dispozitiv de lupta impotriva incendiilor pentru satul Cobor si uite acum unde am ajuns.

Niciodata nu m-au convins cei care spun ca “nu se poate ca n-avem bani….” Trebuie doar un inceput si totu urmeaza.”