(Last Updated On: April 11, 2018)

Victor Ponta este dat ca următorul fugar din România de către siteul german Deutsche Welle. El s-ar folosi de Sebastian Ghiță pentru un loc călduț în  Serbia. Nu este exclus însă să aleagă Costa Rica sau Madagascar unde se află prietenii săi, Elena Udrea și Radu Mazăre.

Potrivit stiripsurse.ro, într-o intervenție telefonică la Antena 3, fostul premier a reacționat, spunând: „Cei de la Deutsche Welle au făcut o glumă și dacă dvs râdeți, ca și mine, ne bucurăm împreună. Eu, în weekend, voi fugi la Cornu cu familia și luni sunt la Parlament. Poate știți dvs la Antena 3 despre niște dosare despre care eu nu știu. Vă referiți la dosarul făcut de Portocală cu Tony Blair? Ăla bănuiesc că se va da soluția legală în el.”

Deutsche Welle: Victor Ponta, următorul fugar din România! Alături de Elena Udrea, Radu Mazăre sau Sebastian Ghiță? Ce spune fostul premier 1

Deutsche Welle: „Ca și Ghiță, Ponta este inculpat în mai multe dosare de corupție, în România. Ponta nu a dispărut încă din România, țară din care, asemeni lui Ghiță, oameni care au făcut averi controversate dispar peste noapte și apar acolo unde este mai greu să fie extrădați în România și de unde pozează în victime ale unei prigoane politice.

Spre disperarea majorității cetățenilor care așteaptă în zadar, de 28 de ani, ca miliardarii de carton ai capitalismului pe banii statului să fie pedepsiți, iar averile să li se întoarcă acolo de unde le-au furat.

E cazul Elenei Udrea, fost ministru, și al Alinei Bica, fostă șefă a parchetului anti-mafia, fugare în Costa Rica, acolo unde a murit în condiții suspecte un alt fugar, om de afaceri din anturajul actualului șef al social-democraților români, Liviu Dragnea.

Alții au ales Londra, cum este Gabriel Popoviciu, proprietarul controversat a jumătate din nordul bine dezvoltat economic al capitalei României, ginerele mâinii drepte a lui Ceaușescu, sau Alexander Adamescu, fiul unui controversat om de afaceri despre care se spune că s-ar fi ocupat printre altele, înainte de 1989, de aprovizionarea elitei comuniste cu parfumuri din Vest.

În Israel stă ascuns Elan Schwartzenberg, ale cărui afaceri s-au învârtit prin zonele corupte ale puterii. Iar în Madagascar s-a auto-exilat Radu Mazăre, ani de zile primar al celui mai mare oraș-port de la țărmul românesc al Mării Negre, personaj exotic condamnat deja la închisoare într-unul din multele dosare în care este judecat.

Toate aceste personaje au două elemente în comun: au avut acces direct la resursele statului și, de unde s-au ascuns, toți acuză procurorii anti-corupție că le instrumentează dosare politice”.