(Last Updated On: April 17, 2018)

Un bicilist a murit în weekend lovit de un autoturism. Alexandru Filip prezintă neregulile din legile românești care nu protejează biciliștii.

Pe Facebook, dani otil a distribuit o postare cu mesajul: „Bine scris. A murit încă unul dintre noi.
Daca esti biciclist, alergător, motociclist, sofer sau doar pieton… Te privește direct. Maine pot fi eu… Poti fi tu… Si totuși… Nu facem nimic”.

Dani Oțil:  A murit încă unul dintre noi. Daca esti biciclist, alergător, motociclist, sofer sau doar pieton... Te privește direct. Maine pot fi eu... Poti fi tu... Si totuși... ” 1

Alexandru Filip: Am scris mult, dar am sters – suntem prea grabiti sa citim texte de peste 4 randuri Dani Oțil:  A murit încă unul dintre noi. Daca esti biciclist, alergător, motociclist, sofer sau doar pieton... Te privește direct. Maine pot fi eu... Poti fi tu... Si totuși... ” 2
In weekend a murit un ciclist d-al nostru pe un traseu intens folosit de noi toti la antrenament, lovit de o masina care depasea in viteza pe un drum judetean. Pentru autoritati este doar o cifra dintr-o statistica, aia in care in fiecare zi mor 5 oameni in accidente rutiere. Pentru mine este furie si suparare.
A lasat acasa o familie care inca il asteapta cu masa pusa dupa un antrenament de rutina. Avea doar 41 de ani.JURNALISTI din lista mea, imaginati-va ca acum sunt la voi langa birou, in genunchi, si va implor sa facem ceva. Chiar si unul din 10 daca pricep cum e cu bicicletele si tot este un succes fantastic. Va rog, ajutati-ne sa ne facem auziti.

Legea nu ne ajuta pentru ca autoritatile corupte nu au vreme de copilarii… Deh, doar ‘saracii’ merg pe bicicletae. De fapt, cele 3 principii ale codului rutier legate de biciclisti invita soferii la ignoranta. Cam asa:

– biciclistul trebuie sa mearga cat mai pe dreapta partii carosabile; adica poate fi neglijat si inghesuit la bordura ca e ok. cat mai pe dreapta ramane la latitudinea soferului…
– se recomanda, nu, nu este obligatorie depasirea biciclistului la 1.5m :-(; in tara in care este toleranta zero la alcool la volan si atatia circula matoi, o recomandare este o poveste de adormit copiii

– biciclistii trebuie sa mearga doar in sir indian; in tarile civilizate se merge pe varianta plutonului pentru a fi mai vizibili si mai usor si sigur de depasit.
Eu voi purta pe masina de raliu un colant legat de respectul si grija fata de biciclist. Sigur, respectul trebuie sa fie de ambele parti.
Omule, sa te odihnesti in pace! Condoleante familiei!”