(Last Updated On: April 15, 2018)

Anca Muresan, medic primar chirurgie generală la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor din Cluj, a postatzilele trecute fluturașii de salariu pe luna februarie și luna martie. Ea a revenit pe Facebook cu clarificări.

Pe Facebook, Anca Muresan a scris: „Pentru că postarea mea cu fluturașul de salariu naște fel și fel de păreri, dacă contează și vă interesează vreau să transmit câteva clarificări:
Nu sunt simpatizant PSD… nu am fost și nu mă preocupă acest aspect.

CLARIFICĂRI Medicul din Cluj care și-a postat fluturașul de salariu: „Nu sunt simpatizant PSD... Prin postarea mea am dorit doar să ...” 1
(Fluturas salariu februarie, 6050 Ron)

CLARIFICĂRI Medicul din Cluj care și-a postat fluturașul de salariu: „Nu sunt simpatizant PSD... Prin postarea mea am dorit doar să ...” 2
(fluturaș salariu luna martie, 11.242 Ron)

Prin postarea mea am dorit doar să risipesc haosul creat cu aceste măriri salariale atat de mult trâmbițate. Am fost mințiți de PSD, prin faptul că aceste măriri nu sunt așa cum s-a promis, salariul meu nu este de 3600€, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de creșteri, ci de scăderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construiește nimeni…corupția roade din temelii acest sistem de prea multă vreme, nepermis de multă…

Medicii au fost umiliți zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost încălcate adeseori și frica a dominat totul…

Nu pot vorbi în numele nimănui, pot spune doar că acum atât am primit eu, un medic care nu ia șpagă si pentru care aceasta mărire contează. Poate este iluzorie, poate în câteva luni nu vor mai fi bani de salarii sau euro va crește atat de mult încât nici nu vom mai simți aceste creșteri.

Sunt multe inechități salariale apărute odată cu aplicarea acestei legi, așa încât cred că bătălia trebuie continuată.

Sistemul sanitar românesc trebuie restructurat și reformat… nu trebuie să inventăm roata, avem destule modele în jurul nostru, trebuie doar să existe dorință.
E nevoie stringentă de infrastructură în sănătate, e nevoie de medici onești, bine pregătiți și respectați…

E nevoie de societatea civilă care să ne susțină, oamenii care să înțeleagă cu adevărat importanța și locul medicului în societate.
Sunt încă multe de făcut, dar din păcate sunt prea numeroși cei care se lamentează doar pe FB, așteptând ca doar unii să acționeze… iar atunci când o fac… încep cârcotelile.

Nu e ușor, nu e deloc confortabil, dar mi-am asumat aceast lucru și merg înainte”.

 

Ingrid Ventuneac În mod cert ați călcat pe un cuib de viespi. Vă doresc să aveți puterea de a merge mai departe şi să ajungeți acolo unde v-ați propus. Poate că veți reuşi să schimbați ceva în bine, poate că nu. Important este să încercați.
Anca Muresan Important este să fim conștienți cu toții că nu putem cere doar schimbare, dar să nu punem umărul… Nu stiu ce cuib oi fi călcat, nici nu contează, dar știu că de mai bine de un an am decis să nu mai stau indiferentă, am realizat că schimbarea începe cu mine…E nevoie de noi toti pentru a reuși!
Mirela Dita Respect. A fost corect ce ati facut. Din pacate de corectitudinea dumneavoastra au profitat oportunistii. Ministra muncii a avut grija sa-si puna pe pagina poza cu fluturasii.

Anca Muresan O priveste! Dar vreau să fie limpede pentru toți, nu sunt marioneta niciunui partid politic.