(Last Updated On: April 17, 2018)

Medicul Raul Patrascu a postat pe Facebook calcule care dovedesc faptul că la unii medici le scad veniturile. Mult.

Pe Facebook, Raul Patrascu a scris: „Haosul din Sănătate. Nu am postat până acum pentru că am vrut să mă lămuresc exact ce se întâmplă cu salariile, în special ale medicilor rezidenți. Cert e că a fost și este o harababură enormă cu nivelurile salariale, sporurile și plata gărzilor.

CALCULE Medicul Raul Patrascu: „Haosul din Sănătate. Salariile au crescut, dar veniturile SCAD! Marea șmecherie și manipulare a guvernanților ... Să vă dau un exemplu....” 1

Salariile au crescut, dar veniturile SCAD! Marea șmecherie și manipulare a guvernanților e că anunță dublări de salarii și instigă lumea împotriva medicilor, dar realitatea e complet diferită.

Într-adevăr, unii rezidenți sau medici care aveau salarii de 3000 de lei înainte au primit acum 4000-4200 de lei. Dar știți unde e șmecheria?

De luna viitoare scad drastic sporurile, au dispărut practic sporurile pentru ora de gardă (de la 100% la maxim 15% sau chiar 0%) și a scăzut tariful per ora de gardă. Să vă dau un exemplu.

Un rezident de an mare (cei mici nu sunt băgați în seamă de guvernanți, ei sunt considerați sclavi) primea, în funcție de secție, între 400-530 RON pentru o gardă efectuată în timpul săptămânii în urma modificărilor aduse de noi tehnocrații în 2016. Acum va primi cam 190 de RON pentru 32 de ore muncite incontinuu și mai mereu fără somn deloc.

Plus, noua lege obligă medicii la 2 gărzi obligatorii în loc de una, deci încă o pierdere de cel puțin 530 de RON. Rezidenții efectuează între 4-7 gărzi pe lună, atât în timpul săptămânii cât și în weekend că deh, pe unele secții nu există destul personal și se practică epuizarea.

Deci, pentru 4 gărzi, veniturile din gărzi scad cu circa 1210 RON. Pentru 7 gărzi veniturile scad cu circa 2240 RON. Doar pentru gărzi.

Ca să nu mai vorbim că și salariile de bază vor scădea având în vedere acea limită de 30% pentru sporuri – care de fapt e mai mică în funcție de spital! Iar cum unele secții precum ATI ar trebui totuși să primească un spor de 75% (scăzut și el dar binemeritat) alte secții vor primi 15% sau 0%.

V-ați prins acum de șmecherie? Medicilor le scădem veniturile, dar instigăm lumea împotriva lor și pe ei îi facem să se canibalizeze între ei prin diferențe cauzate de sporuri.

Între timp, avem 40-50 de mii de decese ce puteau fi prevenite anual, dacă aveam un sistem de Sănătate mai bun. Asta se întâmplă când cei ce ne conduc sunt ocupați cu aranjarea justiției, cu păstrarea puterii și manipularea unor categorii sociale în loc să guverneze țara…Doar #împreună putem schimba asta!”