(Last Updated On: April 15, 2018)

Fost preşedinte de Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani. Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că decesul lui Nicolae Mischie a survenit în urma unei infecţii, el fiind internat în spital de mai mult timp şi având şi afecţiuni neurologice.

Nicolae Mischie a fost senator PSD și președinte al Consiliului Județean Gorj. A fost primul care a primit titulatura de „baron local”, din cauza felului autoritar în care conducea județul.

A murit primul „baron local PSD” din România 1

În anul 2004 a fost exclus din PSD și s-a înscris în partidul lui Gigi Becali, dar a fost dat afară și de acolo, pentru rezultatele slabe din alegeri.
În 2013 Nicolae Mischie a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru corupție şi a fost eliberat un an mai târziu.

El avea o pedeapsă de patru ani de închisoare, fiind condamnat în martie 2013, de instanţa supremă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Mischie a fost anchetat şi trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie.