(Last Updated On: April 16, 2018)

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe șefa DNA, alegând raportul CSM în defavoarea raportului făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Bineînțeles, Antena 3 și Romania TV nu au apreciat decizia președintelui și așteaptă acum sesizarea CCR promisă de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Mircea Badea, citat de DCnews.ro: “Nu era clar ce va decide Klaus Iohannis? Nu era nicio surpriză. Era o chestiune absolut așteptată, previzibilă, chiar banală. Este absolut firesc că Tudorel Toader va sesiza CCR. Trebuie să știm clar dacă președintele are drept de veto într-o astfel de situație.

Mircea Badea după ce Klaus Iohannis a decis să nu o demită pe șefa DNA.  „L-a înjurat un pic pe Tudorel Toader. Apoi s-a referit la raportul făcut de ministrul Justiției cu expresia: 'așa zisul raport'. Am râs un pic. Era chiar ...” 1

Este foarte bine și pentru viitor. Mi se pare un lucru important de lămurit nu doar pentru situația actuală, ci și pentru viitor, cât va mai fi în vigoare actuala Constituție.

Klaus Iohannis nu a zis nimic despre protocoalele secrete. Poate nici nu a aflat… V-ar mira să nu fi aflat despre protocoale?

L-a înjurat un pic pe Tudorel Toader. Apoi s-a referit la raportul făcut de ministrul Justiției cu expresia: ‘așa zisul raport’. Am râs un pic. Era chiar un raport. A simțit nevoia unei note personale. Doamne ferește!

Dar vedeți… asta a putut România după ce tot România a putut zece ani de Băsescu. Este vorba despre capacitatea poporului nostru de a genera lideri. Acesta este liderul nostru”, a zis Mircea Badea.

 

Expertul Juridic Laura Stefan: „Presedintele are dreptul legal de a decide cu privire la revocare. Decizie inseamna da sau nu. El nu e un simplu notar care stampileaza cererea mj. Aceasta procedura care implica trei jucatori – mj, csm, presedinte – a fost gandita astfel incat sa asigure echilibrul si stabilitatea in cadrul ministerului public.

Asta e legea si cei carora nu le convine ar fi bine sa isi aminteasca faptul ca nu tot ce nu le place e neconstitutional”.