(Last Updated On: April 14, 2018)

Elena Udrea este suspectată că a plătit între 30.000 și 40.000 de dolari pentru a obține statutul de refugiat politic în Costa Rica ceea ce-i permite să nu mai facă închisoare în România, în cazul în care va fi condamnată.

Elena Udrea a intrat in direct, vineri seara, la Romania TV unde a fost intrebata daca este adevarat ca a platit intre 30.000 si 40.000 de dolari pentru a obtine statutul de refugiat politic in Costa Rica. Udrea a negat vehement aceste informatii.

Surse: Câți bani ar fi plătit Elena Udrea pentru a fi declarată refugiat politic în Costa Rica? 1

„Sunt extrem de jigniti cei care ofera aceste servicii in Costa Rica. Ma asteptam la astfel de lucruri. In Costa Rica exista Curtea pentru Drepturile Omului. Sa spui asa ceva despre Costa Rica e o jignire. Daca ar afla asa ceva cei de aici, ar reactiona si mai rau. E o aberatie si o marsavie. O sa le spun eu autoritatile celor de aici ce s-a vehiculat in Romania”, a declarat Udrea la RTV, citată de aktual24.ro

 

Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico, care asigura reprezentarea diplomatica in Costa Rica, nu a fost notificata de catre autoritatile din Costa Rica in legatura cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic in aceasta tara formulata de catre Elena Udrea, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe intr-un raspuns la solicitarea News.ro.

„Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico, care asigura reprezentarea diplomatica in Costa Rica, nu a fost notificata de autoritatile din Costa Rica in legatura cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic in aceasta tara, formulata de persoana in cauza.

Pe de alta parte, cetateanul roman in cauza nu a contactat misiunea diplomatica romana din Ciudada de Mexico cu solicitari de servicii, asistenta sau protectie consulara”, arata Ministerul Afacerilor Externe.

Elena Udrea a sustinut, vineri, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca are statut provizoriu de refugiat politic in Costa Rica din 21 martie si ca una dintre obligatiile pe care le are este de a nu parasi teritoriul statului Costa Rica. Instanta suprema i-a respins insa astazi solicitarea de a fi audiata la distanta in dosarul ”Gala Bute”, pentru ca din actele depuse de avocatul acesteia nu ar rezulta ca aceasta a obtinut acest statut.