(Last Updated On: March 13, 2018)

Româînul Tibi Ușeriu continuă să conducă ultramaratonul de la Polul Nord după 400 de kilometri. „A nins, zăpada este foarte mare, iar efortul de a trage sania este copleșitor”, potrivit Tasuleasa Social , cei care țin legătura cu Tibi Ușeriu.

Pe Facebook,Mani Gutau a scris: „In urmatorii pasi se implinesc 400 de kilometri lasati in urma de Tibi Useriu. 400 de kilometri de cand conduce detasat una din cele mai dificile curse organizate vreodata de om pentru om.

Update. Românul Tibi Ușeriu continuă să conducă ultramaratonul de la Polul Nord, după 400 de kilometri! „Raport de cursă - ziua 4. Corpul lui se dezintegrează treptat. Picioarele s-au umflat foarte tare, nu le-a mai văzut niciodată atât de ...” 1

Cu aproape 60 de kilometri avans fata de urmatorul concurent, in momentul de fata.
Tot ce conteaza acum e sa ajunga sanatos in penultimul punct de control, Inuvik.
Sigur ma auzi Tibisor, da-i in geaca, pana la capat!”

 

Tot pe Facebook, Tasuleasa Social a scris: „Raport de cursă – ziua 4

Dragilor, dacă aţi ascultat telefonul de azi … foarte multe de spus nu mai sunt. Îl găsiţi postat pe pagina Tăşuleasa.

E ziua aceea în care sună telefonul şi toată lumea tace.
E ziua aceea în care Tibi rosteşte cuvinte pe care nu le-a mai rostit.
E ziua aceea care am vrea sa nu mai vină.

Update. Românul Tibi Ușeriu continuă să conducă ultramaratonul de la Polul Nord, după 400 de kilometri! „Raport de cursă - ziua 4. Corpul lui se dezintegrează treptat. Picioarele s-au umflat foarte tare, nu le-a mai văzut niciodată atât de ...” 2

Dar a venit iar, pentru că aşa e concursul ăsta : te zdrobeşte, te face bucăţi, te dezgoleşte de toate orgoliile, dar îţi oferă şansa de a renaşte pe urmă, de a deveni un alt om, dacă rămâi în picioare pînă la final. El a rămas de doua ori până acum şi nădăjduim că va rămâne în picioare şi anul acesta.

A nins, zapada este foarte mare, iar efortul de a trage sania este coplesitor. Si o spune omul care duce pe umeri doi busteni, deodata.
Tibi zice că, din punctul lui de vedere, este o mare întrebare dacă va termina cineva concursul, atât de grea i se pare înaintarea. Şi o spune calm, netulburat.

Corpul lui se dezintegrează treptat. Picioarele s-au umflat foarte tare, nu le-a mai văzut niciodată atât de umflate. Faţa este de nerecunoscut. De degetul care a degerat a şi uitat, nici nu a mai pomenit de el. Dar nu putem să nu observăm ca simţul umorului a rămas, iar acessta e un semn ca încă funcţionează perfect.

A ajuns la kilometrul 370, şi mai are încă 90km până la Inuvik. A promis că va face tot ce poate ca să ajungă la final, şi aşa va face. Aşa e el. Până la capăt, indiferent cât de departe este acel capăt.

Are un avans de 7 ore faţă de irlandez, la care se vor mai adăuga orele de somn ale irlandezului, deci stăm foarte bine.
Au mai rămas 10 în cursă. Pe Ice Road vor abandona cei mai mulţi.

Am primit o poză cu el făcută azi, dar nu am acceptul lui de a o posta, aşa că am pus în antet o poză făcută anul trecut, tot pe Ice Road, ca să intuiţi, parţial, prin ce trece.
Nu îmi imaginez cum se poate ajunge la final in aceste condiţii, dar dacă există o cale, Tibi o va găsi.

Oameni frumoşi, vă mulţumim că sunteţi alături de el !”