(Last Updated On: March 11, 2018)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va sesiza Comisia de la Veneția pentru modificările la Legile Justiției făcute de PSD. Tudor Chirilă spune că președintele trebuie să sesizeze chiar dacă răspunsul vine prea târziu.

Pe Facebook, Tudor Chirilă a scris: „Astăzi citesc că președintele Klaus Iohannis nu va trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției. Invitația de a apela la arbitrajul Comisiei de la Veneția vine din partea Forumului judecătorilor din România. Iohannis argumentează că răspunsul comisiei nu ar veni în timp util pentru că perioada de promulgare a legilor este scurtă, iar mecanismul de evaluaare al comisie e de durată.

Tudor Chirilă: „Astăzi citesc că președintele Klaus Iohannis nu va trimite o solicitare de de opinie Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției ... Ce nu pare să ia în calcul Iohannis este...” 1

Ce nu pare să ia în calcul Iohannis este dorința judecătorilor și a celor din stradă (care au protestat pentru justiție) de a avea o confirmare de la o instanță supremă. Mai pe scurt, magistrații (sau o mare parte a lor) și oamenii din stradă au nevoie de adevăr.

Indiferent că răspunsul ar putea să vină prea târziu. Iar adevărul e întotdeauna binevenit. Chiar dacă îți confirmă așteptările sau nu. Așa că, dacă domnul Iohannis e de partea adevărului, ar fi frumos să solicite – în baza funcției pe care o deține – o opinie de la comisia de la Veneția fără să-și mai pună problema dacă va folosi sau nu la stoparea promulgării lor.

Între timp e congres PSD cu Dragnea într-o spirală demagogică de zile mari. Ia uite ce ne zice el aici, mă rog, nu nouă, ci parterenerilor de clan: “In cazul legilor justitiei, acest conflict se duce intre noi care vrem sa aducem legislativa in sec 21 si adversarii nostri care vor sa continue abuzuri.

Astazi trebuie sa ne convingem daca vrem sa continuam acest proces. Eu vreau fara ezitare.” Ei bine, domnu’ Iohannis, de aia e bine să solicitați opinie de la Comisia de la Veneți ca să fie limpede dacă legile justiției sunt în secolul 21.

În altă ordine de idei pentru locul doi în partid se bat așa: o femeie nerecomandată profesional de nimic (Viorica Dăncilă), un individ iresponsabil și mincinos care în calitate de ministru al sănătății a încercat să ascundă incapacitatea sistemului de a gestiona tragedia COLECTIV (Bănicioiu) și unul din arhitecții de top ai dezastrului din educație (Andronescu)

Vă urez o sâmbătă minunată:)

PS. Încă un reminder pentru domnul Iohannis (nu că m-ar lua pe mine în seamă): lumea așteaptă de la președintele țării o poziție neechivocă față de democrație și stat de drept.”