(Last Updated On: March 19, 2018)

România va trece la ora de vară chiar dacă există tentative de a se anula acest lucru.
Parlamentul European a aprobat în februarie o decizie prin care solicită Comisiei Europene o evaluare a regimului actual al orei și, dacă este necesar, o revizuire a regulilor.
Un proiect de lege depus la Senat de mai mulți parlamentari prevede scoaterea orei de vară. Propunerea aparține deputatului PMP Marius Paşcan şi este susţinută de alţi parlamentari PSD, PNL, USR şi UDMR.

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Astfel în noaptea de 24 martie spre 25 martie, ceasurile se vor da cu o oră înainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Și totuși, România trece la ora de vară. Va fi cea mai scurtă zi din anul 2018, având practic 23 de ore 1

Duminică, 26 martie, va fi cea mai scurtă zi din anul 2018, având practic 23 de ore, potrivit stiripesurse.ro.

În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, până pe 28 octombrie, când vom reveni la ora de iarnă.

Prin introducerea orei de vară s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

Ora de vară 2018. În România, ora de vară este corelată cu orarul de vară practicat în statele Uniunii Europene. Ora oficială de vară, ora Europei Orientale la care a trecut țara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932, potrivit Agerpres.

Până în 1939, a funcționat în fiecare an, între prima duminică din aprilie, ora 00.00, și prima duminică din octombrie, ora 01.00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată.

În 1979, România a semnat Convenția fusurilor orare, iar, în 1997, prin ordonanță guvernamentală, orarul de vară a fost corelat cu cel practicat în țările UE

Trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung, în cazul tinerilor şi oamenilor sănătoşi. În schimb, persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări.