(Last Updated On: March 19, 2018)

Cei de la PSD nu au nicio problemă ca Liviu Dragnea, condamnat penal, ancheatat pentru fradudarea banilor europeni și anchetat în Brazilia, să candideze la prezidențiale. Această candidatură cu siguranță va coaliza milioanele de români cinstiți în susținerea … unui candidat #Rezist sau Klaus Iohannis, considerat prea moale?

 

Analistul politic, Bogdan Chirieac,  spune că Liviu Dragnea are șanse foarte mari să intre în turul al doilea dacă va fi desemnat candidatul din partea social-democraților. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, Bogdan Chirieac este de părere că președintele în exercițiu nu ar mai intra în turul doi, scrie antena3.ro.

SCENARIU. Cine va câștiga? Un candidat #Rezist se va lupta cu Liviu Dragnea în turul doi al prezidențialelor. Klaus Iohannis este out 1

Bogdan Chirieac: “Cu siguranță, Liviu Dragnea va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, dacă el va fi candidatul PSD. Mai departe, nu știu cu cine va lupta acolo. Opinia mea este că astăzi, când vorbim, Klaus Iohannis nu ar intra în turul al doilea.

Este foarte probabil să apară cineva din zona #Rezist, Florin Bădiță de exemplu, sau altcineva. Dacian Cioloș nu ar trece de pragul de 5 % sub nici o formă. Omul nu are lipici la popor, nu trece sticla, nu are mesaj. Dacă lucrurile merg bine pentru el, are șanse reale pentru a câștiga alegerile prezidențiale.

Mai este un an și jumătate, dar este un interval de timp care trece foarte repede. Gândiți-vă că din această toamnă, a anului 2018, practic începe campania electorală. Încălzirea începe în mai 2019, atunci când au loc alegerile europarlamentare.

Ele sunt un barometru foarte bun pentru a vedea cum privește lumea PSD-ul și partidele de opoziție. S-ar putea să se creeze și un alt partid de opoziție, un “#Corupția Ucide”, un partid de genul acesta.”