RESPECT Alpinistul Zsolt Torok: „Legendele care trăiesc printre noi Alexandru Floricioiu este alpinistul care în tinerețe a fost unul din cei mai tari, cei mai duri alpiniști din țară. Este autorul …”

Alpinistul Zsolt Torok ne prezintă o legendă a munților din România.

Pe Facebook, Zsolt Torok a postat o fotografie cu messajul: „Legendele care traiesc printre noi
Alexandru Floricioiu este alpinistul care in tinerete a fost unul din cei mai tari ,cei mai duri alpinisti din tara .

RESPECT Alpinistul Zsolt Torok: „Legendele care trăiesc printre noi Alexandru Floricioiu este alpinistul care în tinerețe a fost unul din cei mai tari, cei mai duri alpiniști din țară. Este autorul ...” 1

Este autorul multor trasee din tara ,,marca Floricioiu,, insa a intrat deja in istoria alpinismului romanesc cu inegalabilull traseu Fisura Albastra .
Exista fotografii alb negru din acea vreme cand Floricioiu,,nea Sandu ,,pitona legendarul traseu Albastra .

Caracterele puternice s-au ciocnit si pe vremuri astfel Floricioiu a trasat cu o sageata spre varianta lui ,,Fisura Albasta Directa ,,si a scris pe perete ,,acesta este adevarata Fisura Albastara”

Emilian Cristea a ales sa paraseasca grandioasa fisura spre dreapta si a scos traseul pe Fata Mustelor
Nea Sandu ,,monstru sacru ,, al alpinismului romanesc alaturi de Mitica Chivu si multi altii oameni care din punctul meu de vedere sunt chiar zeii de pe Olimp respectiv Caraiman .

Cand aveam 20 ani eram un tanar care am urcat un traseu istoric si am ramas fascinat pe viata insa mai tarziu am ajuns sa il cunosc pe marele maestru,sa dau mana cu el si sa il invit la un eveniment care este gandit in cinstea lor celor care au deschis drumul pentru noi toti cei din urma.
Privirea lui spune mult ”.