(Last Updated On: March 12, 2018)

Sâmbătă, PSD a votat la Congres 5 convenții naționale iar Liviu Dragnea spune că nu pentru susținerea lui Klaus Iohannis la președenția Consiliului European ci pentru susținerea lui Iohannis la Consiliul Europei. România va prelua în 2019 președenția Consiliului Europei pentru 6 luni.
Declarația lui Dragnea vine după ce secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat luni că nu vede nimic rău ca România să dea un președinte al Consiliului European.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat luni ca partidul l-ar sustine pe presedintele Klaus Iohannis la viitoarea presedintie a Consiliului European, dupa ce fostul presedinte Traian Basescu a sustinut ca la Congresul PSD din 10 martie a fost adoptata o conventie pentru sustinerea unui candidat al Romaniei la aceasta functie, relateaza Agerpres, preluat de Hotnews.

REACȚIE Liviu Dragnea despre susținerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al Consiliului European 1

“Sa va lamureasca Traian Basescu. Eu n-am inteles asta din discursul meu, dar daca el a tradus asa…”, a spus Dragnea la sediul PSD, intrebat daca PSD il sustine pe Iohannis pentru presedintia rotativa Consiliului European in locul lui Donald Tusk, seful statului fiind singurul eligibil pentru aceasta functie, fiind membru al Consiliului.

“Sincer, nu m-am dus nici macar cu gandul acolo. Eu am vorbit despre presedintia pe care Romania o va administra, presedintia Consiliului Uniunii Europene, care inseamna o mare oportunitate pentru noi, la asta m-am referit. Speculatiile sa le faca cei care fac speculatii’, a afirmat liderul PSD la finalul primei sedinte cu noua conducere a partidului.

Chestionat dacă PSD îl va susține pe Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al Consiliului European, Marian Neacșu a negat că a semnat vreo rezoluție în acest sens, însă a spus că nu vede nimic rău ca România să dea un președinte al Consiliului European.

REACȚIE Liviu Dragnea despre susținerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al Consiliului European 2

Marian Neacșu: „Nu văd nimic rău ca România să dea un președinte al Consiliului European. Evident, că mi-aș dori să fie un social democrat. Să nu credeți că am votat ceva în necunoștință de cauză. Vom susține un român, care va candida, indiferent de unde este. Cred că totuși sunt două, trei excepții.”.

 

Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro.: ”PSD a votat ca România să dea președintele Consiliului European. Ca să devii președinte trebuie să fii membru al Consiliului European sau să fi fost membru, iar Klaus Iohannis e singurul care e în această poziție.

PSD a votat pentru susținerea lui Klaus Iohannis la șefia Consiliului European. E o șarlatanie din partea lui Dragnea, i-a păcălit. El, în mintea lui, și-a spus: ”Domnule președinte, mergeți dumneavoastră la Bruxelles, iar eu iau președinția României”