(Last Updated On: March 21, 2018)

Jandarmeria Română a anunțat demararea unor verificări după amendarea lui Ioan Duia, un bărbat care este surdo-mut.

Comandantul Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Cucoş, a cerut efectuarea unor verificări de urgenţă referitoare la modul în care a fost întocmit procesul-verbal de sancţionare a persoanei cu deficienţe auditive care a participat la protestul organizat în ziua desfăşurării Congresului PSD.

Marilena Decât Piuca Inimosul Ioan a fost amendat cu 2000 lei pentru că a SCANDAT lozinci împotriva participanților la congresul PSD. El este surdomut.

 REACȚIE Jandarmeria după ce a amendat o persoană surdo-mută că a scandat lozinci anti-PSD 1 REACȚIE Jandarmeria după ce a amendat o persoană surdo-mută că a scandat lozinci anti-PSD 2 REACȚIE Jandarmeria după ce a amendat o persoană surdo-mută că a scandat lozinci anti-PSD 3

„Comandantul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, a ordonat Direcţiei Control din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române să facă verificări în regim de urgenţă la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cu privire la modul în care a fost întocmit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu deficienţe auditive, persoană care din imaginile prezentate în spaţiul public a participat la o acţiune de protest în data de 10 martie 2018”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Ioan Duia, bărbatul surdo-mut, a fost amendat pentru că ar fi strigat lozinci anti-PSD. Acesta a primit o amendă de 2.000 de lei pentru „participare și scandare de lozinci”, după cum se arată în procesul verbal întocmit de Jandarmeria Română.