(Last Updated On: March 17, 2018)

Povestea Constantin Reliu, bărbatul care a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului său, pentru că a făcut contestație prea târziu, a fost preluată și de presa internațională.

Associated Press titrează: „Mortul care umblă: Instanța respinge solicitarea unui român de a fi declarat viu”. Agenția de presă precizează că solicitarea bărbatului din județul Vaslui a venit prea târziu și de aceea a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

„O instanță din România îi spune unui bărbat că nu e viu”. Presa internațională despre cazul bărbatului din România declarat mort și care a pierdut procesul prin care demonstrează că este viu 1

Bărbatul de 63 de ani a fost declarat mort de soție, după ce a plecat în 1992 în Turcia și din cauza neînțelegilor a rupt legătura cu familia.

Supărată, femeia a obținut în urmă cu doi ani declararea decesului. În luna ianuarie a acestui ani, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat, scrie digi24.ro

Știrea de agenție a fost preluată și de presa din Marea Britanie, Franța și SUA.

Le Figaro, care citează AFP, relatează că „în țara celui mai cunoscut mort-viu de pe planetă” a apărut în instanță un bărbat care vrea să arate că este în viață, însă această dovadă nu a fost suficient de convingătoare.

The Guardian, care a preluat o imagine de la Digi24, titrează: „O instanță din România îi spune unui bărbat că nu e viu”.

Tabloidul Daily Mail relatează că „Un bărbat nu a reușit să convingă judecătorii că a fost declarat mort în mod greșit după ce a făcut contestație prea târziu”.

Peste ocean, povestea lui Constantin Reliu a fost preluată de The New York Times și de ABC News.

The Balkan Insight amintește că bărbatul a trăit în Turcia în ultimii 26 de ani și că ultima dată și-a vizitat familia în 1999.