Medicul Dan Grigorescu către ministrul Sănătății: „O, pașă, cât de darnic ești!”(II) Aberația nr.2 …”

Pentru ministrul Sănătății sistemul medical este compus doar din medici și asistente. Lor le vor crește salariile și veniturile. Medicul Dan Grigorescu din Brașov îi atrage atenția ministrului că vor fi venituri reduse prin tăierea sporurilor la infirmiere, brancardieri, farmaciști, biologi, psihologi clinicieni, etc.

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris: „O, pașă, cât de darnic ești!”(II) Aberația nr.2

Medicul Dan Grigorescu către ministrul Sănătății: „O, pașă, cât de darnic ești!”(II) Aberația nr.2 ...” 1

30% pentru sporuri din total cheltuieli salariale, doamnă Ministru Sorina Pintea? Și ăia calculați la salariile vechi, din ianuarie 2018?
Nu sunt economist, dar sunt capabil să înțeleg cât de multe aberații conține o astfel de abordare. Ia hai să le auziți de la un medic!
Câte una pe zi!
Iat-o pe a doua.

„Bine-bine, vă scad sporurile, dar se aplică la salarii mult mărite!”, se afirmă cu „greutate ministerială” ce se vrea argument absolut care ar trebui să închidă definitiv această discuție.

Serios?
Dar ce ne facem cu categoriile de personal medical la care salariul nu va crește din martie (infirmiere, brancardieri, farmaciști, biologi, psihologi clinicieni, etc) și ale căror câștiguri nete vor scădea prin scăderea sporurilor?

DE CE ACESTOR CATEGORII LE SCADE SALARIUL NET („banii în mână”), când s-a promis public că nu va exista NIMENI căruia să-i scadă câștigurile lunare?
Doar pentru a putea susține creșterea salariului pentru medicii și asistenții medicali din zona de asistență spitalicească?
ATUNCI NU ESTE CORECT!

E și aceasta o aberație? E!
Vă reamintesc politicos ce cred eu gândesc deja cei care vor fi profund afectați de această decizie.

Citez din Coșbuc:
“O, paşă, cât de darnic eşti!
Mai mult decât în visul meu!
Să-ţi răsplătească Dumnezeu,
Aşa cum îmi plăteşti!”