(Last Updated On: March 21, 2018)

Lucrurile se complică în cazul penal al lui Liviu Dragnea. Astăzi, fosta soție a spus judecătorilor că a plătit paguba produsă și că vrea să fie scoasă din proces. O recunoaștere indirectă a vinovăției. Mai mult, o secretară a făcut unele declarații care arată vinovăția lui Dragnea.

Pe Facebook, jurnalistul Stoica Ionel a scris: „Una din secretarele PSD angajate la DGASPC a dat in fata Inaltei Curti o declaratie in care l-a infundat pe Liviu Dragnea. Anisia Stoica este o femeie modesta, initial nu a vrut sa faca marturia, dar s-a razgandit. A explicat care a fost rolul lui Liviu Dragnea in angajarea sa. Recunoaste tot si regreta ca a acceptat sa incalce legea.

Mărturia care îl „înfundă” pe șeful PSD: „Îmi era frică de Liviu Dragnea”. După lovitura dat de fosta soție, a urmat mărturia unei secretare. Ce a declarat aceasta în fața judecătorilor 1

Judecator: Ati spus ca optiunea a fost neinspirata.
Anisia Stoica: Da, asa am spus, sa lucram la PSD si sa fim platiti de DGASPC. Daca stiam nu faceam acest lucru. Platesc grav prostia asta si imi este rusine cu asta. Nu stiam ca incalc legea penala.

Liviu Dragnea este de 3 ore la Inalta Curte. Urmeaza audierea unui alt inculpat, care a recunoscut acuzatiile, apoi a sa”.

Ea arata ca i-ar fi spus lui Liviu Dragnea ca nu se pricepe sa faca PR, atunci cand acesta i-a propus sa lucreze la PSD Teleorman. La acea data s-ar fi pus problema sa lucreze la biroul de presa. Alti doi jurnalisti locali lucrau deja la biroul de presa.

“La un moment dat, am fost intrebata de presedintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era presedintele partidului, daca s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus ca nu si nici nu stiam cine sa o rezolve.

Eu nu am apelat la nimeni sa intervina la Liviu Dragnea pentru a fi angajata. Forma de a fi remunerata in felul acesta a fost total nefericita, a fost peste capul meu. S-a luat aceasta hotarare sa fiu angajata acestei Directii. Domnul presedinte m-a intrebat, pe holul partidului. A fost o discutie despre organigrama institutiei”, a precizat Anisia Stoica, potrivit ziare.com.

Anisia Stoica a facut mai multe precizari, despre Liviu Dragnea: “Nu am fost protejata de Liviu Dragnea. Niciodata nu am facut parte din gasca lui Liviu Dragnea (judecatorul a schimbat in declaratie termenul gasca cu cercul relational – n.red.) ”

Presedintele completului a incercat sa afle de ce nimeni, de la PSD sau DGASPC, nu a reactionat la aceasta situatie.
Anisia Stoica: Probabil voiau sa-si pastreze locul de munca. Si mie imi era frica de Liviu Dragnea. El nu facea nimic, era doar exigent, el chiar mi-a zis: “Uite, eu n-am mancat pe nimeni!”

Judecator: Care este explicatia?
Anisia Stoica: Poate dorinta de a ajuta partidul. Nu stiu, nu am o explicatie, banuiesc ca Floarea Alesu, fiind membru de partid, stia ca este nevoie de forta de munca la partid, a inteles sa ajute partidul.

Judecator: Il puteati refuza le Dragnea?
Anisia Stoica: Il puteam refuza. Mi-a fost foarte drag sa lucrez cu Liviu Dragnea. Mie mi-a facut placere sa lucrez cu acesta. Am vazut in el un potential politic foarte mare. Daca stiam ca este un caz penal nu as fi acceptat aceasta situatie.

Anisia Stoica a aratat ca niciodata nu a avut o discutie cu Bombonica Prodana privind angajarea si mentinerea sa pe post.