(Last Updated On: December 24, 2018)

Fundația Prințul de Wales România a prezentat pe pagina de Facebook povestea lui George, un tânăr fermier din satul Rotbav, de lângă Brașov. Fundația a lansat un sondaj prin care își dorește să identifice cât mai mulți fermieri români.

„George este un fermier tanar din satul Rotbav, de langa Brasov. Are un chip luminos si o strangere de mana hotarata. Stramosii lui au fost ciobani dar George a studiat marketing iar fratii lui medicina veterinara si dresaj de cai. Impreuna cu familia lui, George a pus bazele unei afaceri de succes.

George este un fermier tânăr din România. Strămoșii lui au fost ciobani dar George a studiat marketing iar frații lui medicina veterinară și dresaj de cai. Împreună cu familia lui, George a pus bazele unei afaceri de succes 1 George este un fermier tânăr din România. Strămoșii lui au fost ciobani dar George a studiat marketing iar frații lui medicina veterinară și dresaj de cai. Împreună cu familia lui, George a pus bazele unei afaceri de succes 2

Fac opt feluri de branza traditionala de la telemea si urda la diferite feluri de cascaval afumat. Si desigur, branza de burduf. Toate se vand bine datorita calitatii lor.

Romania are aproape trei milioane de ferme, cam jumatate din totalul fermelor din Uniunea Europeana. Sunt ferme mici, adesea de subsitenta. Zona noastra rurala este in general saraca din cauza lipsei infrastructurii si a investitiilor. De ani buni, satele romanesti sunt parasite de tineri care cauta locuri de munca, drumuri mai bune si scoli decente pentru copii lor.

Din aceasta cauza, tineri fermieri ca George sunt greu de gasit.

George este un fermier tânăr din România. Strămoșii lui au fost ciobani dar George a studiat marketing iar frații lui medicina veterinară și dresaj de cai. Împreună cu familia lui, George a pus bazele unei afaceri de succes 3

Fundatia Printul de Wales Romania deruleaza un sondaj prin care sa identifice produse naturale de calitate si in armonie cu natura, facute de producatori si fermieri romani, care pot sustine dezvoltarea locala”, au scris cei de la fundație.