(Last Updated On: March 20, 2018)

Tragedie în Olanda. 5 români au murit și alți 4 au fost răniți într-un grav accident de circulație produs luni pe drumul N270, la est de Helmond, Noord-Brabant, în Olanda.

Autorităţile din România au fost informate în legătură cu acest accident, iar Ambasada României la Haga se află în contact cu familiile victimelor.

(Foto) Tragedie. 5 români au murit și alți 4 au fost răniți într-un grav accident de circulație produs în Olanda 1 (Foto) Tragedie. 5 români au murit și alți 4 au fost răniți într-un grav accident de circulație produs în Olanda 2

Conform presei olandeze, accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre un microbuz cu 9 locuri pentru transportul persoanelor şi un camion cisternă. Românii se aflau într-un microbuz. Şoferul camionului cisternă a fost rănit şi a avut nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare pentru a fi scos din cabină, conform poliţiei olandeze. Publicaţia olandeză de limba engleză NL Times precizează că o femeie şi patru bărbaţi şi-au pierdut viaţa.

NL Times publică informaţia că pasagerii microbuzului se întorceau spre casă după ce lucraseră în Helmond. Femeia care şi-a pierdut viaţa avea 27 de ani, iar cei patru bărbaţi aveau vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani. O femeie în vârstă de 39 de ani, doi bărbaţi de 36 de ani şi şoferul camionului în vârstă de 48 de ani au fost grav răniţi.

(Foto) Tragedie. 5 români au murit și alți 4 au fost răniți într-un grav accident de circulație produs în Olanda 3 (Foto) Tragedie. 5 români au murit și alți 4 au fost răniți într-un grav accident de circulație produs în Olanda 4

Victimele lucrau pentru compania Horizon Groep care are mai multe filiale în Europa de Vest şi este specializată în plasarea şi supravegherea personalului de producţie provenit din Orientul Mijlociu şi ţările din Europa de Est, la producători şi în cadrul industriei alimentare.

La doar câteva minute după accident, două elicoptere ambulanţă au sosit la faţa locului, precum şi mai multe echipe de paramedici şi pompieri.

Fotografiile publicate de presa olandeză prezintă epava complet distrusă a microbuzului, după impactul cu camionul cisternă aparţinând unei companii de canalizare din Mierlo denumită Adriaans.

Autorităţile olandeze au anunţat că oferă consiliere psihologică martorilor accidentului. Proprietarul companiei care deţine camionul, Harold Adriaans, s-a prezentat la poliţie pentru a discuta despre accident. Şoferul camionului era singur în cabină.

Secţiunea drumului N270 unde s-a produs accidentul este considerată deosebit de periculoasă. Între 2014 şi 2016 pe această secţiune s-au produs şapte accidente soldate cu morţi şi 12 soldate cu răniţi, conform RTL Nieuws. În total, 170 de accidente auto s-au înregistrat pe acest drum între anii 2014 şi 2016.