(Last Updated On: March 22, 2018)

Este incredibilă grijă Guvernului PSD pentru hoți, tâlhari, violatori. După ce i-a eliberat mai repede din pușcării, acum vrea să le dea și bani. A propune despăgubiri sau premii pentru infractori este ″imoral″⁣ şi ″⁣inoportun″⁣, a declarat miercuri preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu.

Pe Facebook, Lili Crăciun a scris: „Domnule Tudorel Toader, Vreți să dați deținuților care au furat și pietrele din țara asta (gen corupții Năstase, Fenechiu, Becali) bani pentru că au stat în pușcărie în condiții improprii, fără spațiul cu care erau obișnuiți în palatele lor de neam prost.

Este corect ca deținuții din România să primească despăgubiri de mii de euro? Lili Crăciun: „Vreți să dați deținuților care au furat și pietrele din țara asta (gen corupții Năstase, Fenechiu, Becali) bani pentru că au stat în pușcărie ... Dar deținuților politici, ăia care au stat în condiții de teroare pe vremea lui Ceaușescu, unii ...” 1

Dar deținuților politici, ăia care au stat în condiții de teroare pe vremea lui Ceaușescu, unii murind în celule sau la canal ori ieșind cu sănătatea șubrezită, ăia care n-au mai putut să-și practice profesia (decît dacă au devenit turnători), lor și urmașilor lor priviți ca niște paria, lor ce beneficii le acordați?

Niciunuia dintre osînzele lăfăite în fotolii parlamentare și guvernamentale nu i-a păsat de deținuții politici. Ați dat pensii uriașe torționarilor, procurorilor și judecătorilor care i-au băgat în pușcărie doar pentru că nu erau de acord cu regimul, inventîndu-le infracțiuni. Deținuților politici?

Le-ați făcut o lege atît de proastă, cu intenție zic, tocmai ca să pice la CCR. Iar mai apoi ați răsuflat ușurați; mulți dintre ei au crăpat. Să vă dau și un exemplu: socrul meu a stat 9 ani în pușcărie – avea facultatea de drept la Cernăuți dar n-a profesat niciodată pentru că era dușman al poporului, urmărit pînă-n 1990.

Iar fiului – pui de dușman al poporului – i s-a spus clar de la liceu că nu va primi adeverință de bună purtare, ca să poată da admitere la drept. Și mă întrebați de ce vă urăsc pe toți?

Am 24 de dosare de la CNSAS, vă pun aici doar o filă. Rețineți ”POLITIC”.