(Last Updated On: March 22, 2018)

Fostul premier Dacian Cioloş face pasul important în politică. Miercuri, la Cluj, a anunțat înființarea unui partid politic. Gestul vine după ce s-a zvonit că președintele Klaus Iohannis nu va mai candida pentru un nou mandat (zvon care nu a fost infirmat de Iohannis) iar Liviu Dragnea se pregătește de o nouă condamnare ce-l va apropia tot mai mult de închisoare, nu de palatul Cotroceni. Cel mai probabil vom avea o confruntare Dacian Cioloș vs Gabriela Firea. Cine va câștiga?

Dacian Cioloș a anunţat miercuri, la Cluj, că în cel mult două săptămâni va fi depus dosarul de înscriere a unui partid politic, partid care va participa la alegerile europarlamentare.

Dacian Cioloş, noul președinte al României?  „Nici eu nu sunt mulţumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele şi energia şi facem primul pas, după care trebuie ...” 1

El n-a spus numele viitorului partid, însă a precizat că Platforma România 100 va rămâne în continuare o mişcare civică, informează digi24.ro

“Am început cu Platforma România 100 ca o mişcare civică, vom continua cu o mişcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid, care îşi propune să ducă energia asta şi în mediul politic.

Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mişcare civică, şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”, a declarat Dacian Cioloş.

El a participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată cu ocazia lansării filialei Cluj a Platformei România 100.

“Îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viaţa noastră profesională, în care ne asumăm nişte lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a menţionat Cioloş.

Potrivit fostului premier, se lucrează de un an la programul viitorului partid.

“Eu unul singur sau doar cu câţiva nu mă duc la drum dacă nu suntem mai mulţi cei care ne asumăm aceste lucruri. Nici eu nu sunt mulţumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele şi energia şi facem primul pas, după care trebuie dezvoltat de undeva. (…)

Avem timp până la următoarele alegeri, pentru că altfel nu ne-am fi implicat în proiectul politic. Vom participa la alegeri cu un partid politic. După depunerea actelor de înregistrare a partidului politic va dura câteva luni până la finalizarea procesului de înscriere la tribunal, apoi vor începe înscrierile în partid. La primele alegeri, cele europarlamentare, intrăm în jocul politic.

Aceasta este forma, trebuie să dăm fondul, care înseamnă o schimbare de atitudine, dacă nu se produce declicul, putem face zece partide”, a completat Dacian Cioloş.