(Last Updated On: March 16, 2018)

„Geniul” juridic al PSD, Eugeni Nicolicea, a decretat în concluziile Comisiei parlamentare de anchetă „Alegeri 2009” că este ilegal ca un funcționar să fie revocat și înlocuit simultan în Monitorul Oficial. Acest lucru l-a făcut astăzi premierul României, Viorica Dăncilă.

Pe Facebook, jurnalistul Liviu Avram a scris: Nicolicea o face pe Dăncilă infractoare.
Doamna Viorica Dăncilă a comis azi infracțiunile de fals, uz de fals și abuz în serviciu – dacă e să luăm în serios concluziile Comisiei parlamentare de anchetă „Alegeri 2009”. Premierul a eliberat din funcție un înalt funcționar public și a numit pe altcineva în locul său.

Liviu Avram: „Nicolicea o face pe Dăncilă infractoare. Doamna Viorica Dăncilă a comis azi infracțiunile de fals, uz de fals și abuz în serviciu dacă e să luăm ...” 1

Infracțiunea constă în faptul că decizia de revocare a fostului și cea de numire a succesorului au fost publicate simultan în Monitorul Oficial. Iar sus-amintita Comisie a stabilit (prin vot) că o asemenea procedură este infracțiune.

În opinia Comisiei, legal era ca mai întâi să fie publicată prima decizie, ca să devină oficială, și abia apoi a doua. (Comisia le-a imputat aceasta lui Boc și Băsescu, când în octombrie 2009 au schimbat miniștri și prefecți după ieșirea PSD de la guvernare).

Știu și cine este autorul acestei bijuterii logice: Eugen Nicolicea, membru al respectabilei Comisii, absolvent de drept la Spiru Haret, filiala Drobeta Turnu Severin, învățământ la distanță.

Asta ca să vedeți cam cât de serioase sunt aceste comisii parlamentare de anchetă, la care (conform unei recente inițiative legislative) vom fi obligați cu toții să ne prezentăm dacă vom fi convocați, altminteri riscăm închisoare între trei luni și trei ani”.