(Last Updated On: February 20, 2018)

Reprezentanții Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenţia asupra unei ţepe în numele Dedeman.

Acestia au atras atenţia asupra unei modalităţi de phishing şi le-au recomandat românilor să nu acceseze site-ul trimis în mesajele de pe WhatsApp.

Ţeapă în România de sute de dolari în numele Dedeman cu vouchere-cadou 1 Ţeapă în România de sute de dolari în numele Dedeman cu vouchere-cadou 2

“Deschidem săptămâna cu o nouă postare dedicată tentativelor de phishing, primite de utilizatori din România. Vă mulțumim pentru mostrele transmise pe conturile social media CERT-RO! Prima dintre ele se adresează clienților/potențialilor clienți DEDEMAN, iar a doua țintește utilizatorii serviciilor Apple, care folosesc magazinul de aplicații AppStore.

În primul caz, se încearcă o colectare de date prin oferirea unui voucher-cadou. În cel de-al doilea, atacatorii mizează pe panica creată de o plată necunoscută, operată din contul de utilizator, pentru a vă determina să vă introduceți datele pe un site-clonă nelegitim. #CERT #phishing”, se arată în postarea CERT-RO.

De asemenea, specialiştii în securitate cibernetică au atras atenţia şi posesorilor de iPhone din România cu privire la o altă modalitate de phishing.

Utilizatorii de produse Apple primesc o notificare cu privire la o plată necunoscută şi cărora li se cere sute de dolari pentru a-şi debloca dispozitivele.