(Last Updated On: February 13, 2018)

Marius Iliescu a renunţat la jobul său din Dubai, unde oferea consultanţă pe proiecte de business, pentru a promova România într-un mod inedit. Tânărul din Oradea a realizat o platformă online prin care îi încurajează pe străini să ne viziteze ţara şi să-i descopere autenticitatea.

Marius a lansat Romanian Friend, o platformă prin care promovează ţara şi încearcă să-i atragă pe străini la noi, informează digi24.ro

SUCCES! Un avocat român a renunțat la jobul bine plătit din Dubai, pentru a promova România într-un mod inedit 1

(foto: start-up.ro)

“La momentul acela nu credeam că o să mă opresc din avocatură şi doar că urmează să fac o pauză, dar ştiam că vreau să pun pe picioare Romanian friend”, îşi aminteşte Marius Iliescu, fondator Romanian Friend.

Inspirat de ce a văzut în străinătate, orădeanul şi-a propus să promoveze turismul responsabil, care să contribuie la dezvoltarea economiei locale.

“Un turist responsabil este cel care îşi dă seama că impactul vizitei lui trebuie să fie benefic şi pentru comunitatea care îl primeşte în gazdă. Şi asta înseamnă că el poate să stea într-o pensiune tradiţională, care probabil este deţinută de o familie sau un business local, poate că mesele pe care le ia să fie cu produsele din zonă”, susţine Marius Iliescu.

Platforma Romanian Friend oferă două lucruri: o platformă unde vizitatorii pot face rezervări pentru tururile oferite de ghizii locali aleşi de Marius şi secţiuni cu informaţii utile turiştilor care doresc să-şi planifice, online şi independent de agenţii, o călătorie în România.

“Eu caut parteneri locali care cunosc zone foarte bine şi sunt specializaţi pe un anumit tip de turism, de exemplu, montan sau tradiţional sau gastronomic. Eu asigur partea de promovare şi de marketing, dar ghizii, partenerii mei, ei au independenţă totală. Eu nu revând serviciile lor, eu doar promovez activitatea lor”, explică fondatorul Romanian Friend.

Până acum, Marius a încheiat parteneriate cu ghizi din Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sighişoara sau Bucureşti, ale căror oferte au atras turişti din toată lumea. Următoarea destinaţie promovată va fi chiar oraşul său natal, Oradea.

Planul tânărului este să adauge platformei noi oferte, astfel ca în anii următori Romanian Friend să acopere toate oraşele de interes turistic din ţară, deservite şi de aeroporturi. Miza sa sunt city-breakurile şi călătoriile de o zi.