Sondaj la Antena 3: Șefa DNA, cea mai puternică persoană din România! Top 3 lucruri de care se tem românii în 2018

Antena 3 a prezentat joi seara un sondaj realizat de Avangarde în care Laura Codruța Kovesi este cea mai puternică persoană din România. Realizatorii sondajului au aflat de ce le este frică românilor în 2018: criză economică,  politicieni, corupție.

Kovesi a primit de la 26% dintre respondenți nota maximă din sondaj, nota 5.Pe locul secund s-a clasat Hans Klemm, ambasadorul SUA, care a primit nota maximă de la 23% dintre cei intervievați. Șeful SRI, Eduard Hellvig, a primit nota 5 de la 22%, în timă ce Tudorel Toader, ministrul Justiției, și Augustin Lazăr, procurorul general, sunt la egalitate, cu 16 procente cu nota maximă, informează stiripesurse.ro.
Sondaj la Antena 3: Șefa DNA, cea mai puternică persoană din România! Top 3 lucruri de care se tem românii în 2018 1

O altă parte a cercetării a făcut referire la afaceriști. Frații Pavăl, care dețin Dedeman, au primit nota maxim de la 15% dintre cei întrebați de Avangarde. Anca Vlad, patroana lanțului de farmacii Catena, e pe locul secund, cu 15 procente.

Dan Ostahie, de la Altex, și familia Buluc, patronii Helpnet, urmează cu 10% și 9%.

Cu privire la anul 2018, cei mai mulți români au declarat că sunt îngrijorați de o eventuală criză economică (10%).

Pe locul al doilea în topul amenințărilor se află politicieni/politica, 8% dintre români oferind acest răspuns. Locul al treilea este ocupat de fenomenul corupției, 6% dintre respondenți considerând că aceasta reprezintă o amenințare pentru anul 2018.

Majoritatea celor care au răspuns la sondaj consideră că imaginea de țară a României, în ultimul an, fie a involuat (42%), fie a stagnat (33%). Doar o minoritate (23%) consideră că imaginea României a evoluat.

La întrebarea deschisă privind identifi­carea unui lucru care funcționează bine în România, 20% dintre cei intervievați au declarat că nimic nu funcționează în țara noastră.

De asemenea, 7% au identificat un lucru negativ ca funcționând bine, evident într-un sens ironic, și anume corupția. 3% au indicat mediul de afaceri ca fiind printre lucrurile care funcționează bine, iar câte 2% DNA, Armata și Biserica.

Pe de altă parte, 14% dintre cei care au răspuns la sondaj au declarat că totul funcționează rău în România, 9% au identi­ficat sistemul sanitar ca fiind principalul lucru care merge rău, 6% Justiția, 5% Educația, iar câte 3% Economia, Parlamentul, conducerea țării sau politica.